Корпорацията Майкрософт съобщи, че ще предлага услугата си за защита срещу хакери "Акаунт гард" на още 12 пазара в Европа, включително Германия, Франция и Испания, за да премахне пропуските в сигурността и да предпази клиентите си в политическото пространство от хакери, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Майкрософт неотдавна е засякъл атаки, извършени между септември и декември 2018 година и насочени срещу служители на германския Съвет за външните отношения, европейски офиси на института Аспен и на Германския фонд Маршал, съобщи компанията в блог.

Атаките са били насочени срещу 104 акаунта на служители, намиращи се в Белгия, Франция, Германия, Полша, Румъния и Сърбия. Смята се, че атаките са идвали от група, наречена Strontium (Стронций).

Услугата "Акаунт гард" ще се предлага също така в Швеция, Дания, Холандия, Финландия, Естония, Латвия, Литва, Португалия и Словакия.

С наближаването на много важните избори за Европейски парламент през май германски служители се опитват да подобрят киберсигурността, след като сериозното източване на данни, извършено от 20-годишен студент, показа уязвимостта на най-голямата европейска икономика, отбелязва Ройтерс.