Над 15 000 тежкотоварни автомобила и автобуси вече са оборудвани с бордови устройства. Сключването на договори става лесно и бързо на тол платформата TollPass.bg, изцяло онлайн чрез регистрация на личен профил.

Бордовите устройства ще се получават срещу 1 лв. депозит и 0 лв месечна такса обслужване. Новите условия ще важат за абсолютно всички клиенти на TollPass - нови и вече сключили своите договори и получили устройства. Условията ще бъдат адаптирани и всички заплатили такси по старата цена ще получат уведомления за възстановяване на разликите.

Доставката се извършва с куриер, като в стандартните случаи времето от регистрация до получаване на устройствата отнема 24 часа.

За бордовите устройства не се изисква специализиран монтаж, а той може да бъде извършен от собствениците или водачите на моторните превозни средства.

Бордовото устройство се включва в запалката на автомобила, за да се активира в рамките на няколко минути. На дисплея му се появява регистрационния номер на съответното превозно средство и се натиска бутон "Избор". Подробни насоки може да бъдат прочетени на TollPass.bg.

След официалния старт на тол системата на 1 март 2020 г., водачите могат да са сигурни, че бордовото им устройство работи и е готово за път, когато договорния и техническия LED индикатор светят в зелено.

При въпроси относно активирането на бордовите устройства, потребителите могат да се свържат с TollPass контактен център (*5500).

"Интелигентни трафик системи" АД информира своите клиенти, че на 29 февруари от 3:00 до 5:00 часа има предвидени дейности по обновяване и имплементиране на нови функционалности в електронната системата за събиране на пътни такси (винетки и тол). В този период може да има временни затруднения при продажбата на винетки от Vinetki.bg, tollpass.bg и партньорската мрежа.