Дойче банк (Deutsche Bank), най-голямата германска банка, обяви широкообхватни планове за преструктуриране на компанията, които се очаква да струват 7,4 милиарда евро (8,3 милиарда долара), предаде ДПА, на която се позова БТА.

Дойче банк съобщи днес новината след заседание на надзорния съвет. Финансовата институция допълни, че очаква загуби преди данъци от 500 милиона евро - и 2,8 милиарда евро след облагане - през второто тримесечие.

Общите разходи по преструктурирането, което се очаква да приключи към 2022 година, ще бъдат 7,4 милиарда евро, отбелязаха от банката.

През май Кристиян Севинг, новият главен изпълнителен директор на Дойче банк, заяви пред акционерите й, че е готов да направи "трудни орязвания", за да се подобри нейното затруднено финансово положение и да се повишат разочароващо ниските котировки на акциите й на фондовата борса, припомня Асошиейтед прес.

Дойче банк ще съкрати 18 000 работни места до 2022 година, а това е една пета от персонала й, уточни Франс прес.

"Преструктурирането ще доведе до намаляване на работните места при пълна заетост с 18 000 до 2022 година и така персоналът да бъде сведен до 74 000 души", се посочва в комюнике на банката. Целта на преструктурирането е да се намалят разходите с 6 милиарда евро и да се постигне рентабилност на дейността.