Коментари - Москва посегна на най-голямата американска банка, като конфискува руските й активи | Бизнес.dir.bg
назад

Москва посегна на най-голямата американска банка, като конфискува руските й активи

Hugo Boss се съгласи да продаде руски бизнес, руският съд разпореди конфискуване на средствата на JPMorgan Chase по делото, заведено от VTB (ВТБ)

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - Москва посегна на най-голямата американска банка, като конфискува руските й активи | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Как не ги е срам руснаците бе? Защо пипат чуждите пари? Ако американците бяха напраднали Украйна, тогава е разбираемо да им се вземат всички пари, но американците никога не са нападали никого, нали така. Откъде накъде руснаците ще им взимат парите? Възмутен съм от тази постъпка.

Споко бе, копейки. САЩ ще си напечатат доларите които Русия ще им вземе. Но къде ще ги харчат руснаците е въпрос с повишена трудност ... ДжейПи не ги мислете ... могат да купят Русия ако искат, и ще им останат пари.

Има доста нюанси обаче. От замразените руски активи /колкото и да са на книга/ 122 млрд. долара са в златни депозитарни разписки. Самото злато зад тях обаче физически е в Русия. Белгийската клирингова къща, която държи големия дял резерви има 33 млрд. депозити в Руската централна банка. Осъждането на ЖП Морган дава карт бланш на руснаците да арестуват западни активи в ОАЕ и Китай. И това е само началото.

закон на Физиката и то неотменим! Всяка сила има равна по-големина и е противодействие. Четете бре поне Физика.

Каквото повикало такова се и обадило!

Каквото повикало, такова се обадило! Ако не бяха пипали руски активи, нямаше никой да пипне тяхните.

А цифрите видяхте ли? Конфискуват се активи за няколкостотин милиона. Руските активи за Запад за стотици милиарди.

Смотаните ни копейки (както се видя) не разбират значението на нулите зад цифрите.

Само така! От друго краварите не разбират! Бий краваря да е мирен светът!!!

Долу комуниза и народен съд за допусналите да падне под робството на СССР майка България . Долу комунистическата секта унищожила българското и българщината . Долу СССР най малоумните управници са в СССР . Долу предателят Георги Димитров , долу Тодор Живков . Долу Путин и Путинизмът .

на какви хапчета си бе, пич ?

Фентанил..бере душа

На твоите

кви хапчета не го ли виждаш че тоя е болен мозък като другите тролове с промити мозъци

новата студена война и новото разделение на света вече е в действие, само че този път комунистите са от другата страна и ние пак сме там, на грешната страна

Goldman hikes crude price forecast https://www.reuters.com/markets/europe/goldman-raises-oil-price-forecasts-russia-supply-shock-2022-03-08/

ЕС ще изчисли размера на блокираните руски активи Активите ще станат в основата на Фонда за репарация за Украйна. Съобщава се, че от руските валутни резерви, надхвърляли 600 милиарда долара, от началото на пълната агресия на Русия срещу Украйна, около 300 милиарда долара е блокирана в сметки в чужбина. „Десетият пакет от санкции на Европейския съюз предвижда много важна норма. Той предвижда въвеждането на отчитане: какъв вид активи, принадлежащи на Русия или руски олигарси, се блокират Мурзилки - Не аз дадох парите ви на западните банки ... Алчните руснаци дадоха своите пари за по-високият процент на западните банки. И сега те плачат и хленчат

Не виждам как държавата-победител ще плаща репарации на победената държава :))

Кой бе, Русия ли е победител? Киев за 3 дни... Берлин за колко беше?

Не са алчни руснаците за лихви. Страх ги е било Путин да не се събуди крив и да реши да им вземе парите....или просто да ги обърне в рубли - затова са в европейски и чужди банки.

Ти се грижи западните банки да не ти вземат парите както направиха в Кипър след кризата 2008 Всеки влог над 20 000 евро беше конфискуван, национализиран с цел запазване крадливото статукво на банките и на държавата. Сега вдигащите се такси дори за внасяне на пари са само началото на национализацията на запад Откраднати руски авоари само забавят този процес но няма да го отменят

Ватниците ще си платят за това с лихвите. Някой съмнява ли се?

А има ли изобщо някой, освен усоробските зомбита, който да го вярва :))

Голям майтап! Американски съд ще постанови дали парите на руснаците да им бъдат върнати, а руски съд няма права да наложи ответни мерки? Да бе, да! Това да не ти е България!

Съвсем реална ситуация! Американсерите чисто и просто не са свикнали да не могат да се разпореждат из "демократизирани" суверенни държави, затова нямат варианти. От "Джей Пи" затова врещят, че американсерският закон "не им позволявал" да се простят с активите си в Русия :))

обикновенните хора духат супата и в двата лагера

В Америка болшинството хора са от средната класа, каквато в Русия няма, няма и да има! Тази класа има къщи с басейни, по 2-3 автомобила и т.н. Обикновения мужик има само външна тоалетна ...

Със сигурност средният американсер има къщи с по 2-3 басейна. Затова има няколкостотин милиона бездомници, хора от "средната класа", които не могат да си позволяват да се лекуват, цели гета с хора, живеещи на палатки под мостовете в големите градове, и че все повече американсери не могат да си позволят да изтеглят ипотека, за да си купят жилище :)) А ти в Русия откъде знаеш как е, колко години си живял там? :))

Кой те е излъгал така лошо :))

Щом посягаш нагло на чуждото- не очаквай нищо добро за себе си !!!! САЩ прибира активи на Русия , тя отговаря със същото !!!

Да попитам само, "Репара́ции" с "э" или с "е" се пишеше? Питам за един приятел.

Правилно питаш. Договорите за репарации ще бъдат изписани на руски и в тях няма да има украинските "и" на латиница.

Измина цял един час от както се е появила таз' новина, но евросбърканяците на Посолството все още не са получили смислени наставления - като как да коментират. Айди Ве миндили, споделете нещо, моля !!!

На нашите пасоля отдавна даде несмислени наставления.

Ха ха, ти отлично го потвърди!

Един пробит долар... той вече и за кенеф не става :)))))

Нищо им няма! Да се научат да не инвестират при орките!

Точно така. Да са наясно какво се случва като се хванат на западните лъжи за свободни пазари, глобализация, демокрация и т.н. Даже им е малко!

уж много фирми били напуснали Русия... а се оказва че те просто са "продали" бизнесът си на фирми дето продължава да работят в Русия.

Историята е Доказала, че Тези, които Подценяват РУСНАЦИТЕ, са "Яли Дебелия" - от Наполеон и Хитлер та до Наши Дни. Нека да продължат да го правят, като Мазохисти може би...

Сега като една завладяна от САЩ държава да си взимаме Камчия

А знете ли колко активи има втб тук покрай фалиралата КТБ и някой продажни бизнесмени и политици.

Краварите газ пикаят. На тея и 2 долара да им вземеш се насират представям си 5-10 милиарда

И какво стана, сутринта по БТВ показаха как американската полиция арестува протестиращи срещу войната на Израел. Ама нали е ДЕМЕКрация бе хамериканци, вие може да арестувате, а в Русия било погазване на човешките права Гнусни лицемери са Хамериканците

демо и до там.

Иде ми да кажа "На ти, Запад, на!", ама той лошият запад е една плюнка самозабравили се луди. Хората живеещи на териториите на Запада са същите прецакани нещастници като нас, къде по-малко, къде повече.

хубаво ли ти стана на мазната душица рашиска? Като на запада един град е колкото българи има изобщо - къде отидаш ти бе

На теб гадно ли ти става като четеш как братушките с в настъпление, как ЕСС изпадна в рецесия, как във ФАЩ се самозапалват и щати отказват да се подчиняват на федералното правителство? :))

Това прави руските активи в САЩ легитимна цел

Още ли не си разбрал, че стойността на американските и западни активи в Русия е по-голяма, от стойността на руските активи в западни и американски държави? Всека кражба на руски активи ще се компенсира предостатъчно.

Каквото повикало,такова се обадило.

Айде, нали всичко може да се очаква от варварите на Изток. Но какво могът да кажат за себе си "цивилизованите" маймуни от така нареченият Западен свят когато ТЕ първи посягат на ужким ценностите за свободен пазар, търговия демокрация и ала бала! Всичко е било един пълен ташак, лъжа и измама! Дето ни разправяха че свободният пазар, демокрацията и прочие били за нашо добро! Глупости!!! Просто те са били на върха на хранителната пирамида и тези неща са ни ги разправяли на нас за да ни ползват и държат под контрол. Истината е че когато им стане неудобно, тези "цивилизовани" маймуни ПЪРВИ ще те пребият за да ти вземат каквото им трябва и ще погазят ВСИЧКО което до вчера са ти обеснявали че им било свято! Всички са едни и същи! Морала на Западните държави струва ТОЧНО толкова колкото морала на Китай, Русия и всички останали държави по света! Само ни лъжеха че били по добри. Не са! И никога не са били!!!

Хуго Бос е един от оригиналните нацисти. Шил е дрехи за СС (Затова униформите им са били толкова стилни) и е ползвал насилствен труд. Ето преведен цитат от Википедия: Той е основател на модна къща Хуго Бос АГ. Той е активен член на нацистката партия от 1931 г. и остава такъв до капитулацията на нацистка Германия. Неговата компания за облекло също използва принудителен труд, привлечен от окупираните от Германия територии и военнопленнически лагери, за да произвежда униформи за СС и по-късно за Вермахта.

Нещо като руските фирми, дето сега продават на армията?

Русия не е посегнала, а отговаря огледално на американските действия. И това едва ли е изненадващо, след като Путин го обяви още преди няколко години.

Ша ти плюят на суратя амриканците, а ти ша викаш...а то дъджд вали !!! Това да не са аншите Евнуси от ПП И ДБ. Пак много ги бавиха, Слава Росии и да пребъде славянслата душа и род

Какво се учудвате на случилото се ? Путин каза Огледално на всичко което върши англоезичните и Българските им слуги ! Така че правилна е Конфискацията на Европейски и американски парични активи от Руснаците ! Лъмтят все за чуждо Англо - саксите !

Това беше напълно очаквано за всички, освен за "алтернативно умните", които планираха да платят възстановяването на Свинорайха с руските пари.

На ватниците само толкова са им лихвите в европейските банки!

Чейс муха я ухапала.

Тогава за к'во се гърчат и внасят жалби?

А не, бе, да няма да ви гледат.

И техните гъзове ще зашием в Пирогов!!! Ехе-е-е какво гъзове сме шили!!!