Коментари - След златото: И среброто се готви за ценови рекорди | Бизнес.dir.bg
назад

След златото: И среброто се готви за ценови рекорди

Експерт очаква то да скочи от 4 до 9 пъти, в България търсенето му се е увеличило десетократно

Обратно в новината
| Редактор : Аделина Томова

Коментари - След златото: И среброто се готви за ценови рекорди | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скоро ще се яде злато и сребро и ще пием течна платина !

По вероятно ще ядеш бръмбари и ще пиеш "елексир" от химическият комбинат.

Дир не подвеждайте хората да си харчат парите за глупости

Гледам

Гледам разбирач инвеститори са ми сложили минуси. Ми купете сребро на $29 и чакайте да забогатеете. До Януари беше 25. Юни пак ще е толкова.

Като вземат разни експерти да ти обясняват колко скъпо ще стане, работата е ясна - бегай далече! Идва световна икономическа криза, която все се отлага от няколко години (2000, 2008, после трябваше да е 2018та) с разни врътки като печатане на пари и високи лихви накуп. Но рано или късно ще дойде. Среброто ще е 15 долара. Тогава ще го купуваме ;)

Къде да го търсим този най-тесен спред, след като среброто е индустриален метал и е обложен с ДДС при продажба, а го изкупуват като от физическо лице (без начисленото ДДС при продажба)?

Пейпър силвър, при финансовите брокери. Физическата спекулация със сребро е мега набутка.

По изказа ти става ясно много неща ... При инвестициите има период и условия при които си на печалба и на голяма загуба (мега набутанка по твоята терминология. Та за кой период при физическото злато говорим? Отък в следеващите 3-5 години, да не е 10 пъти, но ПОНЕ удовояване на цената ще има. Инфоацията ще продължи, и злато и сребро и други реални активи ще скочат срямо долар/евро. Реално - ще ти запазят покупателната способност спрямо цената на реалните стоки (храни, материални изделия)

А пък по твоя изказ си личи колко разбираш за какво говориш. Спекулациите с физическо сребро са пълна глупост, независимо дали е период на печалба или загуба - не само заради ДДСто, ами защото е тежко, обемно и трудно за съхранение. Купуваш физическо сребро само ако ще го ползваш като суровина в някакво производство. За спекулации има пейпър силвър, където има периоди както и на дълги позиции, така и на къси. Нали си "здравомислещ", ще се сетиш какво получаваш от късите позиции. Или няма да се сетиш ;). По друг начин стоят нещата с физическото/инвестиционното злато.

Прав си за това, физическо лице веднага губи 20% от ДДС ... Аз затова през фирмата си го купувам!

Сребро се купува и без да има ДДС, ама трябва да се търси и влага мисъл. Иначе си прав, че принципно е обложено с ДДС.