Два месеца преди Коледно-новогодишните празници, хотелите и къщите за гости в Сапарева баня вече са резервирани. Дестинацията е предпочитана за почивка, заради топлите минерални извори. В планинския курорт Чепеларе 90% от легловата база също вече е заета, съобщи БНТ.

В полите на Рила планина Нова година ще посрещнат предимно гости от столицата. Повечето от хората вече са платили почивките си като са се възползвали от 30-процентното намаление. В това вилно селище за три дни със закуска едно семейство с деца ще изхарчи около 350 лева. В хотелите цените са по-високи. Тридневен пакет със закуска и вечеря излиза около 310 лева на човек. В цената влиза и ползване на СПА център и джакузи.

Интересът към Сапарева баня не е случаен. " Тук все още е,така да се каже, девствено място за разлика от Банско и други по-големи курорти, спокойствието е на много високо ниво, няма престъпност", казва Витан Георгиев, управител на хотел в курорта.

Според него, плюс са и минералната вода, която е много лековита, както и въздухът, който е хубав, спокойствието и тишината също не са за пренебрегване.

В Чепеларе също очакват най-вече български гости. Според хотелиери, туристите могат да намерят легла от 20 лева до 50 лева със закуска. Основен плюс на Чепеларе е възможността за почивка в почти домашна обстановка, съчетана с карането на ски на пистата Мечи чал.