Съдът в Лондон нареди ареста на Замира Хаджиева, съпруга на бившия азербайджански банкер заради разследване на пране на пари, съобщи Би Би Си. Дамата похарчиля 16 милиона паунда при шопинг само в един магазин в британската столица- Harrods .

Хаджиева е била разследвана по искане на Азербайджан и вече й е предявено обвинение за притежаване на средства без доказателство за произход. Мярката е взета, за да се попречи на съпругата на банкера да напусне Обединеното кралство.

Съпругът й-Джахангир Хаджиев е бивш шеф на Международната банка на Азербайджан и през 2016 година е бил осъден в Баку на 15 години затвор за присвояване на крупни суми и мошеничество.

Сега 55-годишната Замира ще трябва да обясни на властите в Лондон откъде са парите, с които е купила недвижими имоти в британската столица на обща сума 22 милиона паунда, както и тези, които е похарчила само в един от луксозните магазини. Според следствието, за две години тя е купила стоки от Harrods на стойност 16 милиона паунда или е харчила по 4000 паунда на ден.