Основните индекси на Уолстрийт се понижиха в началото на търговията днес на фона на опасенията от слабото намаление на лошите кредити и затягането на условията за отпускане на кредити в Китай, което може да проточи възстановяването на икономиката, предаде Асошиейтед прес.
През първите минути на тър
Цената на петрола също  се понижи в началото на сесията в Ню Йорк заради опасенията на инвеститорите за търсенето на суровината в Китай, предаде Франс прес.
Междувременно американската банка Морган Стенли (Morgan Stanley) отчете печалба от 617 милиона долара за четвъртото тримесечие на 2009 година, тъй като операциите й за инвестиционно банкиране са се подобрили благодарение на сливането с брокерската къща Смит Барни (Smith Barney), предаде Асошиейтед прес. Това бе под очакванията на анализаторите.
Банк ъв Америка (Bank of America Corp.) отчете загуба от 5,2 милиарда долара през последното тримесечие на 2009 година, тъй като потребителите са изпитвали затруднения да изплащат ипотечните си кредити и кредитните си карти, предаде Асошиейтед прес. Загубата надхвърля прогнозите. Резултатите на банката, публикувани днес, последваха отчетените от Джей Пи Морган Чейз (JPMorgan Chase & Co) и Ситигруп (Citigroup Inc.) загуби по кредитните си операции през четвъртото тримесечие.
Но Уелс Фарго (Wells Fargo) обяви неочаквана печалба за четвъртото тримесечие (при очаквания за загуба), предаде Асошиейтед прес. Банката съобщи, че докато загубите й от кредити остават високи, тя става все по- уверена, че най-тежкият етап от рецесията е приключил. Групата, чиято централа се намира в Сан Франциско, посочи, че печалбата й е 394 млн. д.