Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила Петър Андронов за член на Надзорния съвет на "ДЗИ - Общо застраховане" ЕАД и на "ДЗИ - Животозастраховане" ЕАД. Това става ясно от решение на регулатора от 20 май 2021-а. 

Припомняме, че в средата на март стана ясно, че Πeтъp Aндpoнoв ще напусне поста на главен изпълнителен директор на ОББ. Слeд cлизaнeтo cи oт пocтa Πeтъp Aндpoнoв щe cтaнe чacт oт Изпълнитeлния ĸoмитeт нa групата KBC и щe нacлeди нacтoящия глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop в пoдpaздeлeниeтo "Meждyнapoдни пaзapи" Люĸ Πoпeлиe. Освен това тoй щe зacтaнe нaчeлo нa КВС Аѕѕеt Маnаgеmеnt.

В края на април Петър Андронов излезе и Управителния съвет на Асоциацията на банките в България, след изтичането на максимално допустими съгласно устава на Асоциацията два последователни тригодишни мандата. 

Петър Андронов e председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на Обединена българска банка след придобиването на ОББ от белгийската финансова група KBC Груп през юни 2017 г. Кариерата му в KBC Груп започва през юли 2007 г., когато е назначен за изпълнителен директор на СИБАНК. През март 2008 г. става главен изпълнителен директор, а от март 2011 г. заема позицията и на кънтри мениджър на КВС Груп за България.

Професионалният път на Петър Андронов включва редица позиции в частния банков сектор и БНБ. В периода 2002 - 2007 г. той е главен директор на управление "Банков надзор" в Българската народна банка. От 2003 г. до май 2007 г. е член на Управителния съвет на Резервния обезпечителен фонд.