Кметът на Пещера Йордан Младенов връчи днес Благодарствени писма и плакет със знака на общината на изпълнителния директор на "Биовет" АД - Ангел Желязков, който трябва да ги предаде на собствениците на структуро-определящото предприятие.

Повод за церемонията, която се проведе в заседателната зала на Общинския съвет, бе желанието на общинското ръководство да поднесе своите адмирации и благодарност към собствениците на "Биовет" АД братя Георги и Кирил Домусчиеви, които вложиха близо 350 000 лв. в най-голямата дарителска акция, състояла се някога в областта.

Това бе огромна кампания, с която можем да се гордеем, защото в нашата община има бизнес и хора със възможности, които направиха така, че възрастните хора да си останат вкъщи и да получат хранителни пакети. Те бяха много навременни и ние получихме много благодарности от жителите на Пещера, Капитан Димитриево и Радилово" - подчерта кметът Йордан Младенов, цитиран от pzdnes.com. И добави: "Горд съм, че обединихме желанието си за помощ и с общи усилия успяхме да зарадваме толкова много възрастни хора в общината".

Припомняме, че 4500 души от различни социални прослойки бяха посетени от доброволци и социални работници, които в продължение на над два месеца предоставяха хранителни пакети дарени от "Биовет" АД. Освен хранителни продукти, хората в неравностойно положение получиха предпазни маски и Витамин С.

"Благодаря на г-н Младенов за отношението, благодаря и на всички вас - доброволци и социални работници за вашата работа, надявам се, че достигнахме до всички, че направихме нещо добро, а всичко това се случи, защото работихме в екип.

Нашата философия е тази, ние не се смятаме за корпорация, която може всичко, ние също имаме какво да научим, но със сигурност знаем, че сме в този град от 60 г., а с инвестициите си показахме, че искаме да продължим заедно и занапред.

Като част от този град, ние сме готови да инвестираме в него, в екология, в социална сфера... Нещата не се случват изведнъж и с магическа пръчка, но всеки от нас и фирмата, и кметът, и семейството, са свързани с планове за развитие.

Ние спазваме всички екоизисквания, инвестираме в най-новата техника и технологии, и заради това ви каня, по всеки начин да идвате и да споделяте с нас своите нужди, дали чрез кмета или директно, ние ще се радваме да помогнем, ако това е в нашите сили и възможности.

Вярвам, че заедно можем да направим още много добри дела за хората, за града. Сигурен съм, че ще успяваме и занапред. Бъдете живи и здрави!" - каза в отговор Ангел Желязков.

С благодарствени писма от залата си тръгнаха и всички съветници, взели участие като доброволци в кампанията, както и цели колективи от социални работници.