Турция и Венецуела подписаха вчера редица споразумения за сътрудничество в сферата на икономиката, здравеопазването, културата и образованието, предаде ТАСС. Това съобщи министерството на външните работи на южноамериканската република след среща в Каракас на външния министър на Турция Мевлют Чавушоглу и неговия венецуелски колега Хорхе Ареаса.

Министерството информира, че страните са подписали и съвместна декларация за укрепване на стратегическото сътрудничество между двете държави, която открива път за сключване на нови споразумения.

На срещата е била постигната договореност между министерството на здравеопазването на Венецуела и турската компания Сумма за построяването във Венецуела на многопрофилна болница в условията на пандемия от Ковид-19.

Турция е предоставила на Венецуела близо 20 тона медицински материали за борба с коронавируса и е помогнала за оборудването на две медицински заведения.

Както съобщи министерството на външните работи на Венецуела, Сумма е подписала споразумение и за строителството на нов жилищен комплекс в страната.