Синдикатите са готови за протест в защита на енергетиката, защото, ако утре спрем "ТЕЦ Марица изток 2", регулираният пазар ще издъхне. Всички домакинства, които са под прага на бедност, как ще си платят тока? Ще имаме ток, но с 20% по-скъп. Това прогнозира председателят на КНСБ Пламен Димитров пред Нова тв, коментирайки "Зелената сделка" в Европа, която покрива 10 области.

"Тежките индустрии ще бъдат пряко ударени. Ще пострадат автомобилният, морският, и авиационният транспорт. Борихме се дълго, но без успех за пакета "Мобилност". Франция вече си промени мнението и счете ядрената енергия за "зелена". Когато има силно лобиране, може да се направят отстъпки и дерогации. Нуждаем се от това, че да не трябва 2025 година да затворим всичко", каза още синдикалистът.

Димитров коментира и разследването на приватизационния процес.

"Относно приватизацията - главният прокурор се захвана с нещо много важно, за което се борят стари и нови политици. Говоря за нарастващото чувство за несправедливост у гражданите. Песимистично настроен съм, че тази акция ще стигне до морално възмездие. Има дълбоко усещане, че някой крадеше в годините на прехода " каза още Пламен Димитров.

Той допълни, че все пак е имало и успешни сделки на приватизация.