Aviva Plc, втората по големина британска застрахователна компания по пазарна капитализация, съобщи, че инвестиционното й подразделение погрешка е изпратило имейл в който на всеки човек от персонала се съобщава, че е съкратен, преди съобщението да бъде оттеглено, предава Блумбърг, цитиран от spekulanti.com.

Имейлът, който е бил изпратен от отдела по човешки ресурси до 1300-те служители на отдела по целия свят, съобщава на получателите да върнат държаното от тях имущество на компанията при напускането на сградата и им напомня, че трябва да пазят информацията, свързана с компанията, в тайна, след напускането си, казва Пол Локстоун, говорител на подразделението. „Имейлът е бил предназначен за един единствен човек“ – казва Лосктоун пред Блумбърг, в телефонно интервю – „За нещастие, заради грешка на чиновник, е бил изпратен до всички служители на инвестиционното подразделение по света“

Повечето хора незабавно са разбрали, че имейлът е грешка, казва той, допълвайки: „Отвреме-навреме, нещата се объркват“ Отдел „Човешки ресурси“ на компанията е изпратил извинително писмо „доста бързо“ след като съобщението е изпратено.

Aviva намалява подразделенията си за управление на активи в момент, когато европейската дългова криза и влошаването на британската икономика водят до спад в оперативната й дейност. През януари компанията съобщи, че ще съкрати 160 души в подразделението. Някои от хората, които ще бъдат засегнати от този процес все още не са били съкратени, признава Локстоун.