За една година състоянието на Марк Зукърбърг, собственик на социалната мрежа Фейсбук намаля с колосалните 19 милиарда долара. Ако през януари състоянието му се изчисляваше на 75 милиарда долара, то в средата на декември то се стопи до 56 милиарда долара. Това е най-голямата загуба, регистрирана от хората в топ 500 на най-богатите хора в света.

Зукърбърг притежава 13% от акциите на социалната мрежа, но точно те попаднаха под силен натиск и поевтиняха след поредица от скандали, в това число и този с Cambridge Analytica. Последваха негативни финансови отчети и ново поевтиняване на акциите.

Най-ниското засега ниво на цената на акциите на Фейсбук е регистрирано на 24 ноември, тогава състоянието на Зукърбърг се изчисляваше на 52 милиарда долара. Последва постепенно възстановяване, но никой не знае дали то ще продължи или отново ще последва срив. Все пак, според оценка на експерти от списанието Money до края на годината стабилизацията ще продължи и вероятно Зукърбърг ще обеднее към 1 януари 2019 година "само" с 15 милиарда долара на годишна база.