Компенсират пенсионерите, получили по-малко пари през януари

Социалното и финансовото министерство и НОИ с механизъм за компенсиране на всички, чиято преизчислена пенсия заедно с ковид добавката от 60 лв. формират по-ниска сума спрямо получаваната от тях до 2021 г.

Обратно в новината

Коментари - Компенсират пенсионерите, получили по-малко пари през януари | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Днес е 09.01.2022. Не съм получил все още нито пенсията, нито компенсация. До декември превеждаха в БанкаДСК по сметката ми. Беше. ПП промениха и унищожиха всичко.

Само , чорапци са доволни , щото с 20г уж " тежък труд " при приравняването 1 към 3 категория се сдобиват с 65г стаж , а те са на 45г и отново се връщат на старите позиции с пенсия и заплата , без никакъв принос към системата но пак на държавната хранилка , а те са свикнали да похапват обилно и безплатно ???

Господа, защо липсват в преизчислените пенсии 2017 г, 2018 г., и 2018 г., обясненията ви са нелепи, "експертите" ви на какво ниво са, не подценявайте българските пенсионери, необходимо е да преизчислите всички пенсии!!!!!???????

На всички трябва отново да се преизчислят пенсиите. Задължително да се индексират по "швейцарското" правило за 2017,2018 и 2019г.В противен случай ще си търсим правата в Европейския съд.

сподели просълзен от умиление "Благодарение на регулярните увеличения на пенсиите, изборните и ковидните бонуси и добавки ще си купя нов гардероб, защото чекмеджето ми се препълни с евраци и кюлчета! Даже смятам да изхвърля дървата, въглищата и компотите от мазето, за да се освободи място за насмогна да прибирам парите от пенсията! Чудя се дали да не си купя голям апартамент, за да складирам новите актуализации на пенсиите през 2024 когато ще ми я доставят с микробуси до вкъщи и ще си наема общи работници да товарят балите с пари, благодарение на добротата, човечността и милосърдивто на българските политици... "

Прецакаха ни яко , получавах пенсия над минималната и по точно 336 лева до сега (без бонус добавките от 120 или сегашните 60 лева )А сега след преизчисленията не стигам дори и минималната от 370 лева (без бонусите ) Е , минималната пенсия вдигнаха от 300 лева на 370 , а ние дето бяхме над минималната падаме под минималната пенсия ...Какво става ??? Ще има ли справедливост ? На 70 години съм , но не вярвам вече на нито едни управляващи ...Срамувам се че съм българка , до там я докарахме ...

Не само компенсации а на ново преизчисляване на пенсиите но трябва да се смени ръководството на НОИ защото те са от Бойковите хора и нарочно мътят водата за да има недоволни хора

При 43 години действителен стаж 52 лева увеличение само където тръбяха всяка година с тежест срам и резил много да внимават управляващите как ще корегират нещата защото доста от хората гласуваха наказателно срещу бойко да не би да се случи и с тях същото ако не оправят нещата

Тюфлеци от Министерството на труда и социалната политика, Министерството на финансите и Националния осигурителен институт се събират за да замажат гафа с преизчислението на пенсиите и да сътворят нов такъв.

Измамените камилчета!

А отбора играе - публиката плаче!!!

Преди изборите четворната комунистическа коалиция - Продължаваме Промяната + БСП + Демократична България + Има Такъв Народ залъгваха пенсионерите като им обещаваха актуализация на пенсиите, сега след изборите вече се разбра че не ставало въпрос за актуализация а за КОМПЕНСАЦИЯ !!! Да ви е честито драги пенсионери - продължаваме промяната. На следващите избори, ако доживеете до тогава пак гласувайте за Мунчовия проект Продължаваме Промяната.

всъщност увеличиха само минималните и социалните пенсии, останалите ги намалиха, с компенсациите ще ги запазят същите.

Пълна безсмислица и хаос . Тези камъни от тука там, и после обратно ??? В крайна сметка, камъните идат по малко ?

Тогава трябва да...."компенсират" всичките 2,3 млн пенсионирани хора! Те не са виновни, че с десетилетия са ги преебавали, подхвърляйки им мижави "заплати" докато са ги изцеждали докрай и днес почти всичките им болести се дължат на това хубаво битие, което са им осигурявали!!!! Въпросът е не да се кърпи на парче от време на време, за да няма недоволство, а да се реши кардинално според стандартите на Европа! Не може и няма как само цените да са приравнени с тамошните! Ах, вие, сладури такива, пак играете на тънко, а? Но вече нико не се хваща на хорото, хората си искат достойно да завършат живота си, защото им е писнало да доизносват старите дрехи и обувки на децата си и да ядат боклуци за по левче-два с изтекъл срок!

ковид добавка 60 лв + бонус 75 лв за ваксина + компенсации ... ше загладят косъма покрай тоя ковид

Отново преливане от пусто в празно и създаване на неразбории. А решението е очевАдно, в преизчислението да бъде включена индексацията за периода 2018-2019г.!

Пълен хаос , като се махнат тези пари от 25 и се получава по малка пенсия от преди не знам, но гавра е най меката дума

Дъщеря ми е с инвалидна пенсия (75%), не работи, няма как, умствен дефицит. И да иска, не може да работи. Ще ми се да не се беше раждала с увреждания, ама... (не е от мен, не съм пушила и пила никога ! нямам аборти преди това !) Декември й дадоха 305 лв. и някакви стотинки. Сега дойдоха 278 лв. и някакви стотинки. Тоест, с 27 лв. (и някакви стотинки) по-малко от 7 декември ! Навсякъде из разни статии пишеха, че тези с инвалидни пенсии от между 70% и 90% инвалидност ще вземат 388 лв. (и някакви стотинки). Тя е с 75%, нанайци. 100 лв. по-малко, даже и уж с тия допълнителни пари за 6-7 дена от декември ! 278 лв. ! По време на пандемия и ужасна криза и инфлация. Да е жив и здрав баща й, че с тия 278 лв. за месеца за кое по-напред ?? За ток, вода, храна, лекарства ли ??? Има астма и в момента се лекува, но онзи ден само за преглед при пулмолога (на частно, преди той я е преглеждал, но вече не работел със ЗКаса) отидоха 50 лв. + 10 за направление и рентген (преди да отидем до пулмолога), такса от 2.90 за рентгена и още 53 лв. за лекарствата след това. Всичко за деня похарчено 113 лв. Е, как се живее с тия 278 лв. ?!?? И на нея няма да й дадат тия 75 лв. през Февруари (тя има бустерна, на 27 ноември я направи), защото не се води пенсионер над 65 г. , а е пенсионер на практика. И е ваксинирана доброволно, а не със стимули. Та така... чакайте вие промяна от комуняшко правителство начело с основният виновник за всичките проблеми в държавата - Мунчо военното юмруче.

Точно - ама точно тези пенсионери, поне в по-голямата си част го харесваха и си го избраха Мунчо и творението му Продължаваме Промяната. Хората имаха възможност да изберат и Лозан Панов, и ректора на Софийски Университет проф.Анастас Герджиков, и фолк дивата Луна ако щете ..... но те Мунчо та Мунчо. На ви сега и Мунчо и Мунчовица и Илияна Идиотова и Курнела за похлупак, тя имала грижа за хората, на нея се жалвайте като Борисов и Гешев са толкова "лоши".

Миньори и други подобни, Кремиковци, как ли благославят джендърята от финансите.... направо ми се къса сърцето като си помисля...

Поредната гавра с пенсионерите!!!!!!!!!!!

Благодаря, но не съм получил нищо. Засега. Предполагам че сметките за ток, топло (газ) и въобще няма да са проблем заКирчо и Кокорчо. Или имам грешка ?

Пълни нещастници! Нека да кажат колко пенсионери са получили 12,5% обещавано (но преди изборите) увеличение, без пируетите за тези с минималните пенсии. Майка ми с 46 години стаж 2 категория има увеличение 7 лева т.е. 1%. Къде са великите Гьоков ,Василев и т.н. до шефа на НОИ(угодния за всички партии) ?А кой конкретно ще поеме отговорност, че са дадени указания да не се отчитат индексациите от 5,7% от 2019г,а не да гледаме брътвежите на "тьотки" от НОИ, които кой знае как са на тези позиции . А тези компенсации няма ли да изкривят още повече системата? И дали няма да се намери някой свестен адвокат да заведе колективен иск.

Няма страшно, Курнела е цоцаиалистка, мисли за хората, ще удари едно рамо. Кокора и прост(o) Киро и те са наши хора, ще направят с дясна политика с леви резулати, така казваха, и всичко ще се нареди. Пък и баба Мика бистрия ум може някое и друго съветче да даде, ха ха ха хо хо хо. Ама най ще разчитате на Мунчо, той е бащицата, в него ножа, в него хляба. Ще се метне на лоста да извърти две три коремни а после ще измлатка 20 - 30 лицеви опори ........ и готово, проблемите са решени. Така де, няма страшно, нашите хора ще помогнат.

Февруари ще ве излъжат с еднократните 75 лва за ваксинираните и пак ще ви замажат очите за още един месец.

Къде е великата Мика Зайкова експерта на Слави, тя е виновна, тя съветваше в коалицията за пенсиите, Кирил я беше извикал, щото на нея и имал доверие, на ви сега, пълно мълчание от нея и слави, нещо не пише във фейсбука

Тая бабушкера вече е взела дала.

Взела, дала или дали, взела...

Искам си парите,които ми се полагат след така сложения таван.Стига демагогия и скубене. Кога ще си получа заслужената пенсия над тавана ви?

Пиши на Нинова във фейсбука, тя имала грижа за хората

:))))))))))))))))))))))))))))))))

Кеф ми е, нека им е на пенсионерите. Бойко Борисов като добави по 50 лв към пенсиите като ковид компенсация всички пансионери пригласяха на Мунчо колко лош бил Бойко, а после тичаха в Лидъл и Кауфланд да пълнят количките с продукти от тези 50 лева. По време на изборите, огромната част от пенсионерите от сутрин рано като хлебарки се бяха разщъкали по изборните секции да избират Мунчо, Кокора, прост(о) Киро и Курнела естествено с Мадуровските машини, а сега реват ли реват и за пенсиите и за цените. Нека !!! На българина докато не му бръкнеш в джоба и лично да е засегнат и да го усети на собствен гръб, каквото и да му говориш влиза през едното ухо и излиза през другото. Иначе в ежедневието рядко съм виждала в квартала разни определени пенсионери, но на изборите първи бяха, даже с по-официални дрехи се бяха нагласили. Нека ви е сега. Няма да се оплаквате. Имахте възможност и ректора на СУ да изберете, и Лозан Панов и Луна дори.... а те Мунчо та Мунчо простия фатмак. На ви сега и Мунчо, и Мунчовица и Идиотова, и Курнела, и производните им Кокора и прост(о) Киро и чалгарите. И да ви е честито и да знаете че сте тепърва в началото, още 4 - 5 години ще се наложи да им търпите и преживявате "промените". хо хо хо :)))))))))))))))))

Хората не са виновни. Облъчваха ни и ни облъчват по цял ден колко Борисов е лош, колко Радев е прав, колко на новите Кирчо и Кокорчо трябва да им се даде шанс е дойде денят с плащането на пенсиите, още малко ще дойдат дните за плащане на ток, вода, газ и истината лъсва.

Никой не те облъчва, Борисов е Кръстникът - толкоз ли те кефии мафията да те яхва всеки божи ден. Не че тези младежи ме въодушевяват де. Но нали не искате социалисти, комунисти и искате капиталиста да ви управлява. Ами няма пенсии при капитализма, това е.

Лично Кирчо на крака и Асанчо на всеки пенсионер, с подаръче.

Какви компенсации?! Нали щеше да е увеличение? Нали не трябваше да има и един пенсионер под линията на бедност?

На ви промяна.

Оставка,боклуци гадни,излъгахте цяла България.Боклуци да се гаврите със старите хора.

Нали две лета крещяхте и лежахте по жълтите павета за промяна. На ви промяна и промяна в цените на тока, парното и всичко каквото се сетите. А и между впрочем - Боко е виновен, даже за ланския сняг.

Още като намалиха добавката беше ясно че ще има хора които ще получат по малко от декември, въпреки увеличената пенсия, интересно как се кълняха че няма да има такова нещо, профани пълни.

Ти не разбираш, то това е промяната.

Поредната лъжа на просто Киро - няма никакви преизчисления и обещания за пенсионерите с равни плащания като до края на 2021 г. Анализи , анализи - а накрая измама.

Това название за онзи малък ТЪРЧИЛЪЖИ, може да го замениш с това!

Получиха 200%,а останалите най много 12%

Увеличението е реално и е в зависимост от стажа, от 1 до 100 лева, няма как да е по ниска след като е завишен до 1.35 %

от математика, смятай спрямо основата, за да видиш за каква гавра става въпрос.

Взех си разпореждането на пръв поглед сложни сметки, получават едни %, после други, събират умножават по инд. коефициент, накрая увеличение от 55 лв, берекет версин.

Не е точно така. Зависи от това има ли стаж от категория, колко е и какъв е коефициента на лицето. Няколко фактора оказват влияние, но онези опянени от собствения си акъл депутати приеха промяна, която нито е обмислена, нито е разиграна реално, за да се види предварително какъв ще е резултата. Отвориха огромна работа на работещите в НОИ за едното нищо. Поредната недомислица и гавра с изстрадалото КСО, кой ли не не се пробва върху него о повече бот 20 години по - късно резултата е трагичен.

Дадоха от големите пенсии на тези с минимална

Майтап ли си правиш, и на хората с минимални нищо не дадоха.

Нямаше никакво осъвременяване на пенсиите. Не отчетоха, че пенсиите на по възрастните пенсионери са изчисляване с к1, 1най много саощетени най възрастните пенсионери. Раздава ха на калпак.

Тея от хунтата на РРадев и ППППутки са от некадърен, по-некадърен! До вчера какво грачеха, как няма да има ощетени... а се оказа че 50% от пенсионерите днес получиха по-малко отколкото на 7 декември!

Не казахме ли чао на комунизма или нещо съм пропуснал, от какъв зор ще се компенсират недоволните. Казаха че средно ще е 12.5 %, моето увеличение, след сложните сметки в разпореждането е точно толкоз, отделно 60 ковидки и добавка за 7 дни

винкеле, ако ти си бил миньор в Перник, то да имаш увеличение, но твоята учтелака или на твоите деца, няма увеличение и за разлика от тебе трябва да се справя с 360 лева. Ако мож ме разбра, но това е гнусно.

Не съм бил миньор, инвалидна ми е пенсията 50 %, ясно е че чекмедже няма да напълним с това, да сме живи и здрави.

Герберастията пакквичи. Ами викнете си експертката Сланина Сачева

Общо има това дали си от ГЕРБ,БСБ,ДП, ИТН или от която е друга партия с това че "вождовете" от ПП и на Радев излъгаха хората.

Зайкова я надмина по простотия.

са хора, които са свикнали да си правят сметката, за да могат да оцелеят с малките си пенсии и да всяко левче за тях е важно и да ги излъжеш по този гнусен начин, ознчава че не е останало нищо човешко в тебе.

Аз лично аз съм доволен. Увеличението ми е със 136 лв у вече съм на 50 лв от тавана. При следващото се надявам да го мина.

Че си бивш служител на ДС или МВР.

Се пенсионира. Сигурно скоро

Новите управляващи се оказаха поредните боклуци. Кокорчо, Кире, Румба гола вода сте.

Изгавриха се и с пенсионерите. А точно те са електоратът на Мунчо и Корнела. Честита промяна! Всичко е точно.

Компенсация на компенсацията. Бах тоз Харвард колко е занижил нивото!

Е не са ли го видя ли още в преизчисляването че са по малко или ако мине номера, да ама не мина, мошеници да се подиграват така с хората, по телевизията една жена плачеше, Нинова, Василев, Гьоков вие сте срам, нещастници.

Ако има кой да го провери и да му светне, ама нали са "А отборът" те анализират без да знаят какво.

май ще ядадат много бой, то бива, бива ама да излъжат и най-истрадалите хора, а това са пенсионерите,то това си е прекалено гнусно. Да се взимат в ръце всичките им коалициони партньори и опозицията, че в един момент народа няма да пита кой кой е.

Има някакъв кавал който е дал минуси. Ей, кавал ти майка имаш ли? Едва ли жена е дала минус! Не е способна жена да е толкова безжалостна

Моето увеличение е 1.21лева Страхотно!

А моето "увеличение" е минус 6.50лв., сега чакам компесация на компесацията. Ако докопам хервардските мошеници, ще им набутам бастуна си отзад, наглеци гадни!

О, да! Само сложете по-голяма гумичка на края на бастуна!

Позор! Срам! Да сваляш пенсий в тези времена. Жалки сте!