Коментари - Парламентът прие данъчни промени, детските градини вече са безплатни | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

безплатно е само сиренето в капана за мишки

като сичко нашенско..."родителите да имат право на данъчно облекчение за дете в годината, когато то навърши 18 години"; и защо да нямат родителите данъчно облекчение докато детето не е навършило 18?? ква е логиката тука??

Така ще арестуват корумпираните директори.

Решиха най-големия проблем на обществото - цената на детските градини. Те затова градините стоят празни, заради цената от 50лв на месец.

50 лева на месец били много и детските градини били празни... а за без пари как и колко ли точно ще ми гледат детето?? само за сведение понеже само у америка гледате, там детска градина под 500 долара на месец няма и това са калпавите; свестните почват от 1000 нагоре

това като резултат от икономически възход на нацията ни ли е или заради взети изобилно заеми??

браво

Не е важно какво мислят коментиращите, важното е че народа подкрепя Кирчо и Рашков и Кокорчо и Славуца и........

За българските лигльовци и лигли, дето майките и бащите им гледат децата и ако не са в България ги местата като куфари по цял свят за същата дейност.

Започва когато нещо стане безплатно.

получаваш за квото си плащаш... за без пари даже и дедов нема да получиш

То значи ,че някой друг го плаща

Плащам хиляда лева за градината на моето дете, защото няма никакъв шанс да го приемат (Лозенец) в държавна - не го пишем болно - не получава точка от това, не е ходило на държавна ясла, защото и там не го писахме болно - хайде без още една точка. Тъй като освен, че живеем в този квартал, в него и работим - трябваше да получим още една точка, но го махнаха това точно преди класиранията, преди години. Има единици, които успяват да се класират без да се закачат за някой от специалните критерри (социално слаби, второ/породено дете, болно, самотен родител и т.н.) - как не знам, но е пълно с хора, които не живеят в квартала, но децата са в градините от квартала. Всичко това го пиша, защото никоя част от проблема не се състои в това дали някой ще дава или няма да дава 60-70 лева на месец за градина в София. Чисто популистки ход, който нито ще доведе до повече места в градините, нито ще спомогне за по-качествената грижа за децата в държавните градини/ясли (дори, предполагам, ще има обратен ефект), нито ще доведе до контрол и/или изкореняване на зверската корупция и шуробадженащина.

Нали сте в елитен квартал, предполага се, че сте с възможности. И явно сте. Щом плащате 1000 лв. само за градината. Моята заплата е бруто 1000 лв. С нея живея аз и детето ми. Не, не е е заемало място на твоето дете. В провинцията сме, в малък град.

Това писание освен да се опита да засегне автора на горния пост, по никакъв начин не кореспондира с текста в него. Защо изобщо трябваше да го пишете?

Здравей, кварталът не е елитен, а пълен с комплексари и мутри - това от къде са няма никакво значение. Нормално е в малък град и хората да са с по-малки възможности, тъй като политиката на управляващите (всички) е точно политика на държавен геноцид (по куп причини) и унищожаване на всичко, от което не могат или е прекалено малко, за да крадат. Относно финансовите възможности - това не е от скъпите градини, ако исках да го запиша в "елитна" такава - 1500 евро не ми мърдаха, но не мога да си го позволя. Въпросът е, че недаването на тези 60-70 лева не носи нищо. (освен негативи) Много по рационално е да се вдигнат таксите, да се построят нови градини (там където е нужно) а при доход като вашия - да бъдете подпомагани или да не плащате такса изобщо, но не и да се махне таксата за всички.

1000 лв. ! Много бе пич! В скъпарска Дания градината е 320 евро на месец. А на мен ми правят и отбивка от тая цена от 52 евро, че само един работи в семейството и е със заплатаедин само 5 000 евро за тричленно семейство...

Хайде сега и градския транспорт да стане безплатен.

Дани "Йори" Фандъкова не може да реши проблема с детските градини вече 12 години... Какво ме вълнува дали са безплатни, като не си приет.

Май идва края на Държавата, съдейки по глупостите, които се вършат в НС.

Мръсната продажна депутатска сган

Що не си видим кочинката ами се навираме между шамарите. В България повечето заплати се превеждат на сметка в банка. Нямаш възможност да си получиш парите по друг начин. Банките разполагат със средствата на всички , без да плащат НИЩО ! Наглите БАНКИ, начисляват такса ,че ти не можеш по друг начин да си получиш парите. Печелят на твой гръб. Банките начисляват такса , ако си теглиш от СВОИТЕ пари. Печелят на твой гръб още. Банките начисляват отрицателна лихва ако не си си изтеглял парите - РЕКЕТ. Печелят на твой гръб още НАГЛИТЕ БАНКИ начисляват такси за какво ли не ако си търсиш правата. Питам 240-те разбойници, КОЙ натопи толкова яко народа на България да бъде таксуван за едото няма нищо. КОЙ създаде тия закони и правила ма ви да е в а

много си прост!

Ситуацията е в много лоша ситуация....

Бюджета на кокорчо призовава - пробивайте си нови дупки на колана , не само Кирова зима, но и лятото ще бъде горещо.

Беше гадно . По същата схема направо убиха мой много близък през 2012 в София . Мислех и се надявах, че нещо се е променило от тогава , но не !!! Парите продължават да се увеличават , по смъртност от КОВИД19 сме на ВТОРО МЯСТО в СВЕТА ( само Перу ни изпреварва ) .$$$$$$&

Давай кинти , че на есен щяло да има нов по-заразен щам на вируса.

НС още не е приело дори закона за бюджета, но вече си гласуваха вдигане на заплатите. Един депутат с допълнителните суми за участие в комисии - взема средно 8 хил!! КУРУлация

Kакво стана с минималният необлагаем годишен доход?

Нищо изненадващо. Хората които стриктно си плащат данъците и се осигуряват на пълна работна заплата, ще трябва да плащат повече. А хората които винаги за давали и взимали под-масата, няма да бъдат засегнати от тези промени. Сами преценете дали е редно да се вдигат данъци по-принцип или вместо да се гони Гешев, да се вземат мерки тези хора 'да излязат на светло'.

да не направи проВиотика задължителен?!