Коментари - Домашните ремонти по-скъпи с 15 до 30% тази година | Бизнес.dir.bg
назад

Домашните ремонти по-скъпи с 15 до 30% тази година

Доста осезаемо увеличение на цените се наблюдава от края на есента насам

Обратно в новината
| Автор: Кристиан Костурков, 3eNews

Коментари - Домашните ремонти по-скъпи с 15 до 30% тази година | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви 15-30%? Купих обикновени циментови "тухли" на ДВОЙНА цена спрямо тази от преди 6 месеца.

Не Ремонтирайте!

Ей ся.

Шило

Преди години си правех всичко сам. Избягвах само с тока да се занимавам. За цялостна инсталация, имам предвид. Доставяше ми удоволствие дори. Ама с времето взех да се уморявам и да се изкалпазанявам. Ползвам едни и същи от доста време. Наистина си заслужават всяка стотинка. Така че, внимателно с хората, които се представят за "майстори". Все някой познат е попаднал на читав, така че, вижте, как се е справил и работете с него. Евтиното винаги излиза по-скъпо.

Българинът е майстор във всичко- и от корона разбира и от война и от медицина и от бани и плочки, но най-вече от жени…. Галфони, все ще мрънкат за нещо

Защо,рьцете им са станали сьс златни нокти ли на майсторите..изхвьрлих няколко алчни майстора!

Шило

Толкова са били и майстори. Факт е, че добри трудно се намират. Иначе, всеки, който си е боядисал два пъти апартамента, претендира, че е такъв. А с поскъпването на живота, нормално е и техните услуги да поскъпват!

След храните и горивата и материалите започват да поскъпват и ремотните Напълно нормално, колкото и да не ни изнася Уминият и прозорлив обаче ще види че цените на имотите са все още старите и неактуализирание Апропо - сега е момента за апартамента Цени 1200евро ще сънувате от догодина под 3000евро няма да има После да няма неразбрали При кредити на 0% е безотговорно да пропуснеш шанса си

Домашните ремонти са като всичко друго в тая кочина - некачествени материали, полуграмотни всичкоможещи майстори, черни плащания безотчет и всевъзможни нарушения на всякакви строителни правила. Резултатът е видим за всички.

Шило

А бе има и много добри майстори, ама Ганю иска с трици маймуни да лови.

Абсолютна спекула се вихри във всички сфери. Яхват вълната на инфлацията и оправдават с това вдигането на всякакви цени. Бизнесмените рязко вдигнаха цените. Продавачите на имоти решига да ударят кьоравото и дори продънени коптори в Горно Уйно се продават на баси цените. Все решава, че сега е момента да си вдигне цените...но 30% е адски много. И то в сфера от сивия сектор, където няма никакъв начин за контрол на качеството. Напълни се с пишман майстори. Само хората на заплатка се мъчат...всико се вдига, само не и заплатите.

Вече сам си ремонтирам и който колкото иска да надува цените. Цените на материалите са почти същите. За майстори не давам пари. Скъпчийте си седят без работа.

Няма такива дето седят без работа. Намери ми двама фаянсажии, по 4000 ще им плащам, ама няма. Останаха само педераси.Затова цените на услугите ще се качат още.

ама ти статията прочете ли тя е за цените на материалите, не за надницата на майсторите. и точно цените на материалите не са "почти същите", ами са с 20-50% нагоре...

Освен,че цените на материалите са дръпнали, се е покачил и с 50% цените на майсторите

Те и в Украйна хората са си правили ремонти, строили къщи, купували апартаметни, кредити и пр. до 22 февруари. Така че не бързайте с ремонтите. Като дойдат рашистите да няма кат в Украйна - всичко изравняване със земята. Отговарям си сам: няма страшно. Ние няма да им окажем никаква съпротива. Даже с хляб и сол ще посрещнем братушките. Няма да ни изравнят със сземята. Споко. Намаме такъв мат'рял за съпротива. Било е. Имали сме храброт, чест, дотойнство, желание за свобода, обич към родината преди всичко,...... но това е било - Сръбско -Българска, Балканска, Междусъюзническа, Първа световна войни ..... но веч. мат'ряла е друг. Копейки, заблудени, тарикати, скатавки, циганьори,......

Не ги мисли. Кредитите им сега ще бъдат "преструктурирани" - т.е. вместо да си плащат потребителските и ипотечни лични кредити, сега ще трябва да плащат на Щатите и на Европа оръжейните "помощи". Но това ще стане само при реализиране на лошия сценарий - ако Украйна продължи да съществува под някаква форма. Ако Русия анексира цяла Украйна - тогава никой на никого нищо няма да плаща.

Ако си го направиш сам излиза с 200 % по-евтино.

Или с 300 процента по-скъпо, зависи какъв си майстор

Не знам, човек. Аз си смених вик то в банята за 150лв. Най-скъпи ми излезнаха водомерите - двата 80лв.