Коментари - Още по-големи данъчни облекчения: Връщат 1800 лв. на семейство с 3 деца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Демек и на мангалите ще дават пари. Тези с по 6 и повече мангалчета да ги пишат на родата за да вземат на корем за популацията си от недочовеци.

Напротив. Тази мярка е обвързана с данъка, който внасяш всеки месец от заплатата си. Ако доходите са ти на тъмно и не внасяш данък, няма да имаш какво да приспадаш. Това е най-добрата мярка на управляващите от много години. Който внася данъци и има деца ще му връщат нещо. Също така и да нямаш данъчни задължения - глоби, фишове, актове и т.н.

ЩЕ взимат ако плащат данъци ама тва още не се е случвало

Не, не дават пари. Ще взимат по-малко данъци от работещите, т.е. това е за тези, които са си го заслужили.

Пак расизъН а? Пак само за българите а? Ей са шъ са обадя на Къната от БХК и на Сорос. Шъ съ ебават_ с циганите а...?

Не пише на циганите да им махат нещо. Когато това се случи - тогава пиши на БХК. Дано някога се случи.

Само дето това не е новина. Приеха го някъде в средата на годината и доста хора си използваха облекченията за първото полугодие през юли и за терто тримесечие през ноември. И не дават пари. Намаляват данъчната основа, т.е. трябва да имаш достатъчно доходи за да го използваш.

Тук новината е, че е увеличен размера.

aми не е допълнително увеличен ...

Няма ново увеличение. Още тогава го приеха и добавиха възможността да го ползваш авансово през годината на тримесечия. Но понеже беше по-късно за първите 2 тримесечия се ползва на куп. А НАП се мотаха и чак сега изкараха декларация за това сега го пишат. Ползвахме ги с преправяне на старите декларации, които бяха само годишни.

Борисов: “Доган е поръчал убийството ми… Доган: “Борисов е мутра, “как оставихме една мутра да ръководи държавата!”… Аз разпределям порциите в държавата…” Борисов: “Доган иска да ме убие, но иначе е най-големият политик в държавата (а не престъпник, който поръчва убийства” Народът “гледа тъпо” … Защото “му бил сбъркан чипът”…Докато няКОЙ “се прави на луд”!

Браво на служебния кабинет. Не като темерутите-калинки на гроб, бсп, дб, пп и всякакви други организирани престъпни групи.

Само дето връщането на точно този размер суми от данък не е приумица на служебното правителство, ама нейсе. Ганьо е писател, не читател.

Вуйче, четеш ама не с разбиране т.е не ти ами тия, където са писали статията. Това нещо се прие миналата година и се измени лятото юли месец при предния парламент. Какво общо има служебното правителство с тези облекчения?

Друго си е да си социалист и да се бориш против социалната несправедливост, нали: Росен Карадимов с два имота в Ница за над 1 милион лева 3 часа ago Два имота на Лазурния бряг е придобила фирма на бившия депутат Росен Карадимов, който беше назначен от служебното правителство на Радев за член на борда на Българска банка за развитие. Това показва проверка на BIRD.BG във френските фирмени и имотни регистри. Фирмата Rosenina в момента е собственост на децата на Карадимов – Калина и Тодор, родени през 2000 г. Но през 2015 г. и 2016 г., когато са направени имотните придобивки, тя е собственост на Росен Карадимов и жената, с която дели покрив към този момент: Нина Ненова от Враца. Учредителният акт на Rosenina от 2015 г. Първата покупка от 2015 г. е на апартамент в съвременна сграда на ул. Росини, близо до площада Моцарт. За него фирмата е броила 448 000 евро. Извадка от френския Имотен регистър за първата покупка на Rosenina Втората покупка от началото на 2016 г. е на друг апартамент в кокетна сграда на авеню Жорж Клемансо. Той е струвал по-скромната сума от 139 590 евро. Извадка от френския Имотен регистър за втората покупка на Rosenina Така общата стойност на имотните придобивки на семейството е за 1,14 млн. лева. Улицата в Ница, на която е единият от имотите на Росен Карадимов Карадимов е прекарал цялата си кариера на държавни и партийни постове като депутат и съветник на Сергей Станишев по времето на управлението на Тройната коалиция. Името му се свързва със скандали за конфликт на интереси и аферата „Хохегер“. В предишни разследвания установихме имоти във Франция и на други политически лица: бившият министър на енергетиката Милко Ковачев притежава част от замък, а общинския съветник от Перник Божидар Живков, който е тъст на Христо Ковачки, има луксозна вила на Лазурния бряг. *

ето, това е повод за лустрация на червените боклуци и бърза национализация на всичко, което имат свръх 1 панелрка от мама и тате.

Това е начина - да ги дигнат тройно тези пари и да махат добавките

Като цяло може много лесно и елегантно да се реши проблема с производството на деца с цел получаване на помощи, детски, добавки и прочее. Махат се майчинските - вместо тях се гледа какво са внесли родителите в бюджета 10 години назад - данъци и осигуровки и им се връщат тези пари, детските се заменят от описаната в статията схема. Ако някой дето не е внасял нищо и иска да има дете, което не може да издържа - там да се намесват социалните, никакви пари - да го прибират, така бързо бързо ще се научат

Не е добра идея. По този начин едно семейство ще почне да се замисля за дете след като са навършили поне30 до 35 години.

все по хубаво става , инфлацията намалява , данъчни облекчения ....

А за незаконни деца признават ли ? Че имам някви съмнения за 9-10 такива....

Братят роми ликуват...

Не си прав. Това е една от най-добрите мерки, която са измисляли родните политици в близките години и трябва да им се признае. Вместо да се раздават високи детски на калпак и всички безработни роми да се издържат с тях, тази мярка помага единствено на отговорните работещи родители с деца и покрива почти всички млади български семейства.

Само дето няма да сработи за това за което е предназначена тази мярка, а именно да качи раждаемостта. Най-много пари ще получават тези които вече имат сравнително висок доход (тоест не най-нуждаещите се). И второ, тези към които е таргетирана тази мярка са по скоро кариеристи и нямат интерес и наклонности да се занимават с деца...

Дани не си прав, няма значение колко получаваш, ще ти върнат пари, максимума за 3 деца е на данъчна основа 18хил. Това е под средния доход за страната.

Дори и само единият родител да работи, пак може да се ползва цялата помощ. Да наричаш семействата с поне един работещ родител "кариеристи" е нелепо.