Почивките в края на летния сезон в Турция поевтиняха драстично. Причината не е само в традиционните намаления по това време, но и поевтиняването на турската лира, коментираха за Dir.bg хора от туристическа агенция.

За периода след 29 септември например в петзвезден хотел в Бодрум на база ол инклузив цената на нощувка е 28 евро. Офертата включва закуска, обяд, вечеря, междинни хранения, алкохолни и безалкохолни напитки - местно производство без ограничение. За седем дни се искат 405 лева, ако не използвате транспорт на фирмата.

Тези цени не са изключение, по-скоро са правило. Ива различни варианти-седем нощувки или пет нощувки с опция за удължаване на престоя.

Така например в Кушадасъ от 6 октомври петзвезден хотел предлага пет нощувки за 335 лева на човек при същите условияза консумация - ултра ол инклузив.

Седем нощувки в Дидим през октомври са още по-изгодни, показват офертите. Така петзвезден хотел предлага 7 нощувки от 6 октомври на цена от 330 лева на база ол инклузив. Цената е с личен транспорт, иначе автобусен превоз от фирмата излиза 100 лева на човек.

Евтината лира предлага и добри възможности за пазаруване на ниски цени в евро, смятат туристически агенти. Според тях, напоследък с особена популярност се ползват кратките-един или два дни-шопинг турове до Истанбул и Одрин.