През 2019 година най-успешните инвестиции ще са в петрол, злато и някои основни суровини като метали и зърно. Това се казва в предназначено за клиенти съобщение на Goldman Sachs, цитирано от Bloomberg.

От инвестиционната банка смятат, че въпреки спада в цените на тези основни борсови стоки, промяна може да има още след срещата на Г - 20 в Аржентина в края на седмицата. Очаква се важна среща на Доналд Тръм и Си Цзинпин, на която може да се намери и решение на търговския спор между двете държави. Ако това стане, цената на металите ще се увеличи, защото производството в Китай отново ще се върне към силен икономически ръст.

В началото на декември пък е важната сбирка на ОПЕК, на която ще се реши дали да има намаляване на добивите от страните - членки. Това също е стимул за промяна в тенденциите на петролния пазар.

Goldman Sachs прогнозира също поевтиняване на долара спрямо еврото и забавяне на американската икономика. Това пък ще стимулира ценови ръст на златото, любимия актив в кризисни ситуации за инвеститорите.