Трите основни индекса DOW, NASDAQ и S&P се покачват при възстановяване, което се разпростира и до петрола и златото - въпреки че по-ранните ръстове при петрола сега биват коригирани. Това каза Сю Кийнън, пазарен анализатор, Bloomberg Ню Йорк.

"Американските акции изглежда да са се стабилизирали след разпродажбата след кризата с Турция. Това задържа най-дългия спад за S&P 500 от месец март насам. Също така виждаме продължителна сила в движението на стойността на щатския долар, която поскъпна до 14-месечен връх, след като световните пазари се успокоиха след предизвикания пазарен трус от Турция вчера", допълни той.

Според експерти, тъй като в този момент няма признаци на зараза - въпреки че на испанските, френските и италианските банки се дължат близо 140 млрд. долара от турските кредитополучатели - не изглежда, че има много загриженост и пазарите постепенно се успокояват.

Междувременно Tesla - производителят на електрически автомобили, който в момента търси частно финансиране, се възстанови от спад от над 1,5% след последните изявления от Илон Мъск, каза още Кийнън.

В петролните фючърси, търгувани в Ню Йорк, силата на долара оказва натиск върху цените на суровия петрол.