И през тази година списание "Мениджър" проведе най-престижния конкурс за висши мениджъри в България. "Мениджър на годината" се организира от 2007 година и отличава бизнес лидерите, които създават, прилагат и утвърждават най-добрите управленски практики, включващи спазването на високи етични стандарти и социална отговорност.

За постиженията на бизнес ръководителите в страната е важно да се знае повече от всякога. Защото в днешните трудни времена са ни нужни силни лидери, които да ни преведат през трудностите и да ни дадат личен пример за това как бихме могли да се справим.


Затова в годината на големите промени и предизвикателства списание "Мениджър" продуцира документален филм с участието на финалистите и партньорите на конкурса. Водещ на филма е волейболната легенда Владимир Николов, чиято мисия е да събере националния отбор по бизнес, съставен от десетимата финалисти в конкурса "Мениджър на годината" 2020.

Гледайте този филм, в който ще разберете, че приликите между спорта и бизнеса са много и думи като победа, поражение, успех, упоритост, работа, отбор, решения в точния момент, конкуренция, стратегия означават едно и също и на бизнес, и на спортен език.

"Мениджър на годината - Филмът" ще бъде излъчен на 29 ноември (неделя) от 16.00 часа по bTV.

Информация за конкурса "Мениджър на годината"

През 2020 година над 40 кандидата от 14 водещи сектора на икономиката подадоха документи за участие в конкурса. 33 от тях преминаха във втори кръг, от който бяха излъчени и 10-те финалисти.

Финалистите в надпреварата са определени чрез специално създадена за конкурса методология, изпълнявана по традиция от консултантска компания "Делойт България". При оценката на участниците се отчитат както финансовите им постижения, така и лидерските им качества чрез 360-градусови интервюта със служители и партньори. Приходите за 2019 г. на управляваните от финалистите компании сумарно са близо 3,5 млрд. лева, а общият брой служители, които осигуряват - 14 415.

Акцент в "Мениджър на годината" са моралните критерии. Всеки претендент за големия приз е приел Етичния кодекс на конкурса. Документът обобщава ценностите, принципите и отговорните практики, които създават култура на почтеност и ръководят бизнес поведението на кандидатите за конкурса. С подписването му всеки мениджър декларира, че води бизнеса си честно, прозрачно и прилага добри управленски практики.

Генерален спонсор на "Мениджър на годината" 2020 е А1.

Dir.bg e медиeн партньор на инициативата.