Засиленото инвеститорско търсене накара Фейсбук (Facebook) да увеличи цената на акциите си при първичното публично предлагане (ППП), което се очаква на 18 май, предадоха БТА и Асошиейтед прес, като се позоваха на проспекта на компанията, оповестен днес.

Социалната мрежа уточни, че ще продава книжата си в ценовия диапазон между 34 и 38 долара за акция. Предишният обявен ценови диапазон бе 28 - 35 долара за акция. Така стойността на компанията надхвърля 100 милиарда долара.

Според сегашните оценки Фейсбук струва повече от гиганти като Крафт фудс (Kraft Foods), Дисни (Disney), Форд (Ford) и Голдман Сакс (Goldman Sachs). ППП на Фейсбук ще бъде вероятно най-голямото в сектора на интернет компаниите досега. Окончателният ценови диапазон ще бъде обявен малко преди акциите на социалната мрежа да започнат да се търгуват на борсата НАСДАК (NASDAQ) в петък, отбелязва ДПА.

Още снощи Блумбърг нюз съобщи, цитирайки анонимен източник, че Фейсбук планира да увеличи до 38 долара цената на акциите, които ще предложи на борсата.