Откакто свят светува човечеството използва размяната като метод за оценка на стоки и услуги. Монетите са били известни още преди новата ера, а книжните пари навлизат в употреба едва от 13 в. Банкнотите били използвани първо в Китай, след което удобството на идеята добива популярност и парите преминават в широка употреба в Европа.

Днес парите са движещата сила на света и определят лидерите на икономическата и политическа сцена. Икономиките на развитите страни увеличават обемите си в последните години. Периоди на свиване обикновено се разглеждат при отделни отраслови групи, компенсирани от други по мащаб. Хората от новия свят обръщат взор към парите като измерител за успех. Изконното желание да бъдем първи не прави изключение когато говорим за пари. В идеалния вариант стремежът е да печелим повече, отколкото ни е нужно за осигуряването на добър стандарт на живот. Тогава можем да заделяме средства настрана. Все по-често финансовите експерти в Европа се обединяват около теорията за предстояща криза. А посланието, което повтарят като мантра, е да се търсят възможности за инвестиции на свободните средства. Банковият депозит отдавна не е най-доброто решение. С навлизането на Финтех индустрията опциите за инвестиции растат. Един от предпочитаните, сигурни и доходоносни варианти за инвестиция е Р2Р (peer-to-peer) моделът.

В търсенето на най-правилния начин да вложите парите си така, че да печелите от инвестицията си, замисляли ли сте се каква е истинската им стойност? Не са ли важни онези инвестиции, които остават за нас и след нас? Екипът на iuvo са експерти по инвестициите. Финансовите инвестиции са средство за осигуряване на независимост в дългосрочен план. Но истински важните инвестиции са онези, чиито блага отекват напред за идните поколения. В iuvo споделят мнението, че всеки един от нас трябва да поема колективния дълг да пази и подобрява средата на живот на себе си и околните. Обединяват се около тази отговорност и като компания са решени да посеят семената на промяната днес, за да бъдат в полза на други след нас след години.

Лесно е да поставиш цена на материалното, но колко наистина струват инвестициите? Думата "iuvo" идва от латински и означава "помагам" и именно това е мисията им. Да създадат собствена монета със стойност 1 iuvo. Тяхната монета крие в себе си 2 семена на дървото ясен. Чудите се каква е инвестиционната стойност на монетата? Зависи от вас! Ако засадите вашето 1 iuvo в саксия или директно на желано от вас място, още следващата пролет ще имате възможността да се радвате на две млади дървета. След 10 години количеството кислород, произведен от твоите 2 дървета, ще е над половин тон - точно колкото са нуждите на възрастен човек за една година. След 10 години плодовете на тези дървета ще са изхранили над 10 поколения от поне 10 вида птици в зимните месеци. След 20 години ще сте собственик на близо 2 кубически метра ценна дървесина, на над 50 м2 сянка през лятото и най-красивия златно-жълт листопад през есента. И така можем да продължим почти до безкрай.

Инвестициите ни учат на нещо много важно - търпение и постоянство. Засаждането на семената на нашата монета от 1 iuvo ще дадат плодовете си след време, също както е в живота. Инвестициите се отплащат богато, когато биват управлявани добре. 3 000 монети с номинал 1 iuvo се очаква да пристигнат при своите получатели в цяла Европа. Мисията на кампанията е да направим Земята по-зелена. Включете се в кампанията им днес и направете инвестиция в бъдещето на планетата ни! Поръчайте своята монета напълно безплатно. Вижте как тук.