Доставките на Тесла (Tesla) са намалели с 31 на сто през първото тримесечие до 63 000, което е под очакванията на анализаторите, предаде ДПА.

Тези доставки включват 50 900 от най-продаваните Модел 3 (Model 3), което представлява спад от 20 на сто спрямо предходните три месеца.

Американският производител на електромобили, който изпита затруднения да увеличи производството си в продължение на последните две години, тази година среща и трудности с доставките в Китай и Европа.

През първото тримесечие компанията с централа в Калифорния е произвела 77 100 автомобила, което представлява спад с 11 на сто.

Тесла, цитирана от Ройтерс изтъкна, че към 21 март е доставила едва половината от бройките за тримесечието, като 10 600 автомобила все още са били в транзитна зона в края на март.

Вчера Тесла съобщи, че очаква отрицателно отражение върху приходите й поради по-слабите доставки и неотдавнашните намаления на цените.

Ръководителят на компанията Илон Мъск ще се изправи днес пред съд в Ню Йорк по обвинения в "обида към властта", повдигнати от борсовия регулатор - Комисията за ценни книжа и фондови борси (КЦКФБ), съобщиха Ройтерс и АФП.

Регулаторът обвинява 47-годишния Мъск, че изпраща все повече туитове със съдържание, което би могло да заблуди инвеститорите и да повлияе на цените на акциите на Тесла.

Инвеститорите на Тесла ще могат да видят на 19 април по-отблизо нейните автономни автомобили в рамките на презентация, целяща да засили доверието в новите технологии. Мъск ще присъства на представянето в централата на компанията в Силициевата долина.