Премиерът Бойко Борисов информира по време на среща на бизнеса с правителството за решение на Световната банка да направи световен изнесен център в София, което по думите му ще доведе до още 200 високотехнологични работни места.

Той изтъкна, че България е лидер в Европа в дигиталната икономика, като ръстът в сектора е над 2,5 пъти спрямо този в Германия, Франция, Италия, Великобритания и Испания, а в IT сектора - 8,2 на сто.

Премиерът потвърди основния приоритет на правителството - довършването на магистрала "Хемус" и заяви, че в края на март ще започне строителството на поне три лота от инфраструктурното съоръжение, защото по думите му, това ще е реката, по която ще потекат инвестициите за Северна България.

Сигурен съм, че европейците, колкото и да са критични към ЕС, знаят, че по-добро, стабилно и демократично място за живеене от Общността няма, заяви Борисов и изтъкна необходимостта да се търсят общоевропейски решения по проблемите на отделните държави. Според мен е грешно да се върви на плаващи коалиции, защото те много често водят до негативен ефект, изтъкна премиерът.

Пред участниците във форума Борисов подчерта, че България е единствената страна, която по европейски начин се е справила с миграцията. Ако всички държави водиха външната си политика като България, нямаше да имат проблеми, каза Борисов.

Той информира още и за предстояща визита в България на ръководителя на НАТО.