Разходната част на българския бюджет трябва да се подобри, като се насочат повече пари към инвестиции в хората, заяви пред БНР Кристалина Георгиева - управляващ директор на Международния валутен фонд.


По думите ѝ страната ни има стабилна фискална рамка, което ѝ позволява да направи ключови за развитието капиталовложения в образование:

"Най-важно за България е да инвестира в хората. В образование на децата от 0 до 5-годишна възраст, когато много от това, което те ще бъдат един ден, се формира. Да дава възможност за квалификация и преквалификация. Да стимулира бизнесът да инвестира в хората".

Политиките на България в областта на икономиката и образованието са били сред акцентите и на срещата днес на "Дондуков" 2 на управляващия директор и председател на Изпълнителния съвет на МВФ Кристалина Георгиева с президента Румен Радев, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

В разговора е била подчертана необходимостта от насърчаване на конкурентоспособността като фактор за икономически растеж в страната.