Гроздоберът във Франция започва по-рано заради ниските температури
Избите едва се изпразват от излишните хектолитри вино, които не са продадени заради здравната криза
Обратно в новинатаКоментари - Гроздоберът във Франция започва по-рано заради ниските температури | Бизнес.dir.bg
Коментари
В България дават по 350 лева на декар ако обереш гроздето на зелено и го оставиш на земята. Специална комисия проверява за изпълнението и после превеждат парите. От Европа не искат да правим вино и да поддържаме лозя. Това е самата истина. Срам ме е от нашите управници-помияри!
В България се произвежда 1 500 000 литра вино годишно, от които 500 000 литра са за износ!
Имам приятел от района на Бордо, който е във винения бизнес. Та според него масово българските вина са по-добри от френските, особенно белите вина. Пак според него българите са добри винопроизводители, но много лоши търговци и е абсурдно че нямат никаква подкрепа от държавата. Франция харчи над 2 милиарда евро на година само за реклама на френските вина по света, а България ...
Много вярно. Като проблем обаче може да се посочи , че българските винари произвеждат сравнително малки количества (което автоматично прави трудно пробиването на голям пазар) , както и че се случва да имат проблеми със задържането на качеството.