Коментари - Гроздоберът във Франция започва по-рано заради ниските температури | Бизнес.dir.bg
назад

Гроздоберът във Франция започва по-рано заради ниските температури

Избите едва се изпразват от излишните хектолитри вино, които не са продадени заради здравната криза

Обратно в новината
| Редактор : Калин Каменов

Коментари - Гроздоберът във Франция започва по-рано заради ниските температури | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бучиш пръчка - пиеш вино

В България дават по 350 лева на декар ако обереш гроздето на зелено и го оставиш на земята. Специална комисия проверява за изпълнението и после превеждат парите. От Европа не искат да правим вино и да поддържаме лозя. Това е самата истина. Срам ме е от нашите управници-помияри!

В България се произвежда 1 500 000 литра вино годишно, от които 500 000 литра са за износ!

1 500 000 литра годишно са 1 500 тона, което е много минимално. На месец само в София се изпива повече. Вероятно по територията се произвеждат около 150 000 тона вино.

Имам приятел от района на Бордо, който е във винения бизнес. Та според него масово българските вина са по-добри от френските, особенно белите вина. Пак според него българите са добри винопроизводители, но много лоши търговци и е абсурдно че нямат никаква подкрепа от държавата. Франция харчи над 2 милиарда евро на година само за реклама на френските вина по света, а България ...

Много вярно. Като проблем обаче може да се посочи , че българските винари произвеждат сравнително малки количества (което автоматично прави трудно пробиването на голям пазар) , както и че се случва да имат проблеми със задържането на качеството.

Avatar952

За промените в качеството не мога да коментирам. Що се отнася до количествата - има квоти по страни за максималните територии с лозя, които всяка страна има право да засади. ЕС (да се чете Франция и Италия) НИКОГА няма да ни позволят да станем сериозен играч на международния пазар.

Леле как само си измисляш. Такива глупости не бях чел скоро.