Ваня Панайотова е новият Генерален директор на L"Oreal за пазарите Адриатика / Балкани, включително България от началото на месец март 2020 г. Тя заема мястото на Бриджит Стрелър, която поема нови функции в L"Oreal Group след 15-годишното управление на региона.

В момента Ваня Панайотова е Генерален директор на L"Oréal Румъния, като сега отговорностите й се разширяват и в страните от региона Адриатика-Балкани. Тя ще отговаря едновременно за L"Oreal Адриатика-Балкани и Румъния.

Ваня е българка с богат опит, трупан в продължение на повече от 20 години в FMCG сектора и има впечатляваща кариера в управлението на международни компании и мащабни предприемачески начинания. Тя започва кариерата си в Procter & Gamble и продължава в Mondelez International, където заема длъжности с нарастващи отговорности в Източна Европа, Африка и Средния Изток. През 2017 г. се връща в Румъния като Генерален директор на Orbico, a към L"Oreal Group се присъединява през 2018 г. като Генерален директор на L"Oreal Румъния. Като завършен лидер със задълбочено познаване на страните от региона Адриатика-Балкани, Ваня ще обедини енергиите на двете дружества с цел продължаване увеличаването на пазарния дял във всички страни, които попадат в сферата на новите й отговорности.

Коментирайки новото назначение, Ваня Панайотова споделя: "Истински се вълнувам от бъдещето на L"Oreal Adria-Balkan и съм особено щастлива, че съм назначена да ръководя този прекрасен и много мотивиран екип. Очаквам заедно да допринасяме за мисията на компанията - да доставя красота на всекиго, в целия регион."

Бриджит Стрелър ще продължи успешната си кариера като Генерален директор за хъба Чехия, Словакия и Унгария. Назначена за Генерален директор Балкани през 2004 г. с отговорността да създаде филиали на L"Oreal в Сърбия и България, Бриджит ръководи успешно клъстера Адриатика и Балкани и завоюва за L"Oréal позиции на безспорен лидер в региона.

В момента тече процеса на предаване между Ваня Панайотова и Бриджит Стрелър, а промяната е в сила от 1 март 2020 г.

L"Oréal присъства в региона като хъб L"Oréal Adria-Balkan. Структурата на хъба включва три клона - L"Oréal Adria (Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и експортните пазари на Северна Македония, Албания, Косово и Черна Гора), L"Oréal Balkan (Сърбия) и L"Oréal Bulgaria (България). L"Oreal Adria Balkan Hub управлява директно 22 бранда[1] на L"Oreal и предлага широка гама продукти от категориите грижа за кожата, грижа за косата, бои за коса, грим и парфюми чрез всички канали в целия регион