Трима висшестоящи мениджъри в технологичната компания BlackBerry, включително нейният главен финансов директор, са продали акции на канадската група на стойност 1,7 млн. долара в ранните дни на тазмесечния ръст на цените, показват данните от документ, подаден към борсовите регулатори, предава Manager.bg.

BlackBerry и други силно скасени акции, поскъпнаха сериозно през последните дни, след като търговци на дребно се организираха в социални мрежи като Reddit и заложиха срещу хедж фондовете. Тази продажба на акции е един от първите примери за извличане на печалба от мениджъри, които се възползват от бурното състояние на пазара.

Те са продали акции на 20 януари на цени между 12,63 долара и 13,01 долара за акция - близо два пъти по-висока цена в сравнение с предходната седмица.

Главният финансов директор на компанията Стивън Рай е продал близо 33 хил. акции, които представляват всичките му позиции в компанията, в търговия за общо 428 731 долара, показват документите до Комисията по ценните книжа и фондовите борси в Съединените щати.

Марк Уилсън, главният директор маркетинг на Blackberry е продал 78 500 акции на стойност 991 455 долара. Или Хо, който ръководи различни подразделения в BlackBerry, е продал акции за 259 хил. долара.

Всички директори в компанията са продавали периодично акции през последната година. Разпродажбите по време на подкрепеното от Reddit рали обаче са най-големите през последната година.