Масирана операция на данъчни в Миконос подгони недобросъвестни бизнесмени, криещи обороти или имащи неплатени или просрочени данъчни задължения, съобщи greekcitytimes.com. 60 служители на данъчната администрация започна в неделя четиридневна проверка на всички видове бизнес на смятания за най-скъп гръцки остров.

На мушката са хотели, плажни барове, нощни клубове, туроператори и дори организаторите на водни атракции. данъчните извършват одит на цял ден в съответния обект и сравняват приходите с декларираните в предишни дни. В случай на констатирани несъответствия, ще бъдат налагани финансови глоби.

Проверява се и дали съответния наемател или собственик има просрочени задължения към държавата. Ако те не са разсрочени, то на място се конфискува дневния оборот на обекта и той се затваря до издължаването на сумата напълно.

Още в първия ден от проверката данъчните са хванали подправен регистър в едно от заведенията и четири милиона евро просрочени данъци в хитов ресторант. собствениците на ресторанта веднага са внесли сумата, за да не им спрат работата.