Експоненциалният ръст на технологиите може да докаже, че кейнсианското икономическо правило за ограничеността на ресурсите, вече не е валидно. Това ще даде на хората повече възможности, с което животът им ще стане по-добър. А когато ти самият даваш възможности на хора, които искат да се възползват от тях, живота на всички става по-добър, каза Пламен Русев, основател на Webit. В моят свят на безкрайните възможности, обяснява Русев, всеки успех се постига чрез колаборация, а не чрез конкуренция. Това е Webit.

Всеки бизнес, който е представен по време на Webit отбелязва 6.9 пъти увеличение на привлечения капитал. Това са стотици милиони долара. Става въпрос за уникални компании, една от тях например произвежда автомобил, който няма нужда от стационарно зареждане, защото е покрита със соларни решения, които я зареждат с електроенергия по всяко време. Русев е убеден, че това е автомобилът на бъдещето, който надскача възможностите на Тесла.

На 6 юни Пламен Русев се готви да промени света, като го направи поне малко по-справедлив. Тогава в София ще бъде даден стартът на WIN (Webit Investment Network) В настоящият свят, в индустрията на рисковия капитал се консумира целият ръст на възникващи компании, каквито са били Google, Amazon или Tesla. От момента, в който се вижда, че такива компании имат бъдеще и започва голямото натрупване, столчетата около масата на инвеститорите вече са надписани с имената на най-богатите хора в света. Обикновеният човек не може да купи такива акции. Помислете, казва Русев, от времето когато Google е бил само една идея, до днес е пораснал в милиарди пъти. Този ръст е свързан с няколко инвестиционни фонда, при които остават всички пари, докато компанията не излезе на борсата. Това което ние ще направим, обяснява Русев, е да сложим столче с надпис WIN и всеки един наш акционер ще има място на тази маса.

  • Как ще работи платформата WIN?
  • Защо рискувате във време, когато се очакват рецесия и инфлационна спирала?
  • Очакванията са WIN да бъде световен Game Change. Преувеличени ли са?

Отговорите на Пламен Русев гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Пламен Русев е доктор на философските науки от Медицински университет "Проф. Д-р П. Стоянов", магистър от факултета по Математика и информатика на СУ "Св. Климент Охридски", бакалавър по Маркетинг и мениджмънт от Икономическия университет във Варна. Има редица специализации по цял свят. Основател на Webit. Предприемач и филантроп. Инвестира в технологични компании в областите здравеопазване, финанси, блокчейн, електронни спортове и др. Сред ко-инвеститорите му в различни компании са световни имена като Марк Кюбан и Аштън Къчър.