В проекта "Идеалният кандидат" на DIR.BG фармацевтична компания Teva вижда иновативна възможност за представяне на собствената си стажантска програма. Чрез профила си в проекта "Teva" показва пред заинтересованите студенти мястото на компанията не само на пазара в България, но и в световен мащаб, казва Йорданка Велева, мениджър "Човешки ресурси" и ментор на стажантските програми в Teva.

От началото на 2021 г. компанията, която у нас беше позната като "Актавис", прие бранда "Teva", а търговското и подразделение промени името си на Тева Фарма ЕАД. В България фармацевтичната компания е представена от две производствени мощности - заводи в Дупница и Троян и корпоративен офис в София.

Велева се надява, че "Идеалният кандидат" ще помогне на потенциалните кандидати за стаж да направят осъзнат избор, като почувстват и припознаят огромната отговорност, която "Teva" носи пред пациентите. Тя уточни, че в рамките на от 2 до 6 месеца избраните стажанти ще получат възможност да надградят академичните си познания с реален опит в модерна бизнес среда, като поемат отговорности и играят роли под наблюдението на ментор.

  • Каква е ролята на младите хора, които Teva привличате в екипа си?
  • Защо видео визитката е важна за работодателя?
  • Какво е посланието на "Teva" към идеалния кандидат?

Какво отговори Йорданка Велева, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка

Йорданка Велева е мениджър "Човешки ресурси" за завода на Teva в Дупница. Работи в компанията от 8 години, като заема последователно позициите главен експерт "Обучение и развитие" и мениджър "Обучение и развитие за Дупница, Троян и София". Притежава две магистърски степени в областта на физиката и математиката и магистърска степен "Управление и развитие на човешките ресурси".