Отменени полети и закъснения на летището в Хамбург заради стачка на наземния персонал

Заради еднодневна стачка на служителите от наземното обслужване на летището в Хамбург днес има отменени полети и се очакват нарушения на графика, предаде ДПА.

Началото на стачката бе обявено за 03:00 ч. местно време или 02:00 часа по Гринуич, съобщи говорителка на синдиката Ферди.

Говорителка на летището в Хамбург пък посочи, че стачката на служителите от наземното обслужване, сред които са обслужващите самолетите, обработващите багажите и заетите в автобусните услуги, ще доведе до закъсненията и отмени на полети.

Синдикатът призова в последния момент за тази стачка в опит да окаже натиск върху работодателите в буксуващите преговори по трудовото заплащане. Профсъюзът иска увеличение от 275 евро за 1000 служители от наземното обслужване на летището.

Говорителката на летището в Хамбург призова пътниците да пристигат на летището много по-рано от нормалното и по възможност само с ръчен багаж.

Две седмици преди днешната стачка на летището в Хамбург работа спряха служителите по сигурността, което доведе до сериозни нарушения на трафика, припомня ДПА.