За периода 01. 01. 2000 г. – 31. 03. 2013 г. на основание Закона за данъците върху доходите на физически лица Христозов е платил Данък общ доход в размер на 800 405,12 лв. Директорът на държавната ТЕЦ 2 е внесъл в държавната хазна и сумата от 1 475 780,84 лева Данък добавена стойност на основание Закона за ДДС и регистрацията му по ДДС като физическо лице.

Георги Христозов е изпълнителен директор на най-голямата топлоелектрическа централа у нас – държавната „ТЕЦ Марица изток 2” от 27 декември 2007 г. В момента дружеството държи най-ниска цена на ел. енергия след АЕЦ „Козлодуй” – 66,81 лв/МВч.

Според данъчната декларация на изпълнителния директор той има влогове в размер на 3 484 238 лева само в български банки. „Декларираните от мен влогове са само в български банки, като тези влогове са формирани въз основа на приходите ми от трудови правоотношения и от стопанска дейност в частния сектор за времето, в което не съм изпълнявал длъжности и не съм бил назначен в дружества с държавно участие. В банки в чужбина нямам влогове. Все пак живея и работя в България и именно тук трябва и си плащам данъците”, заяви в отговор на запитване Георги Христозов.

Той притежава три имота: къща с двор във Видин, придобита през 2005 г., къща с двор в с. Узунджово, Хасковско, придобита през 1998 г. и парцел в град Хасково от 2007 г.

Шефът на “Марица Изток 2” Георги Христозов е богат и има пари в сметка, защото е собственик на ТЕЦ Видин. Това се знае от всички в енергетиката. След като излязоха доходите на хората в сектора, видяхте, че няма бедни хора в енергетиката. Това пък обяви енергийният експерт Стефан Гамизов в ефира на TV7 миналата седмица.