Със стартирането на новия отоплителен сезон "Топлофикация Плевен" продължава информационната кампания за своите клиенти. Целта е те да бъдат запознавани с полезни аспекти при използването на централното топлоснабдяване. Сред тях са възможностите за реално отчитане на консумираната енергия, поддръжката на вътрешната отоплителна инсталация и пускането на парното. В тази връзка дружеството отново призовава клиентите да поставят топломери и водомери с възможност за снемане на показанията от разстояние.

"Дистанционното отчитане на консумираната топлинна енергия е бъдещето при централното отопление. 100% реални сметки са възможни само с наличието на модерните устройства. Другото голямо предимство на новия начин за отчет е отпадането на задължението за насрочването на дати за засичане на показанията и влизане на инкасатори в жилището на потребителите. Освен това се елиминира факторът човешка грешка", заявиха от "Топлофикация Плевен". "Крайният срок за инсталиране на измервателните уреди с дистанционен отчет е до началото на 2027 г.", уточняват от дружеството и отново призовават клиентите да не чакат последния момент, за да си осигурят удобство и комфорт.

"Преминаването към уредите с дистанционно отчитане цели да оптимизира разпределението на разходите за отопление и топла вода, като същевременно се въвежда много по-точен начин за отчитане на изразходваните енергия в сравнение с досегашните устройства. Дистанционният отчет има редица предимства, сред които са ежемесечното отчитане, отпадането на изравнителните сметки и фактурите на база прогнозно потребление и точно отчитане на реално консумираната топлоенергия", посочиха от дружеството.

"За един средностатистически двустаен апартамент в страната с вертикална сградна инсталация, средната цена за подмяна на уредите е около 200 лв. Това е инвестиция, която се прави веднъж на 10 години", посочиха от "Топлофикация Плевен". От дружеството посъветваха клиентите да поискат оферти от фирмите за дялово разпределение за монтаж на дистанционни уреди и условия за заплащането им.