Коментари - Енергетиците от ТЕЦ "Марица Изток 2" искат инсталация, а не затваряне | Бизнес.dir.bg
назад

Енергетиците от ТЕЦ "Марица Изток 2" искат инсталация, а не затваряне

Предлагат да се спре плащането на квоти за въглероден диоксид, за да може централите в Маришкия басейн сами да си финансират изграждането на инсталациите

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Енергетиците от ТЕЦ "Марица Изток 2" искат инсталация, а не затваряне | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От енергетиката най-безопасно се краде. Политиците си свършват своето със законодателството където полагат основите на планирания обир, като например зелена енергия, въглеродни квоти и тем подобни. Междувременно кукловодите са заели позиции по веригата, и когато се прокара закона жътвата започва. Понякога стават и откровено нахални като Ахмед Доган който си купи ТЕЦа във Варна за 1 лев, и почна да печели по 50 милиона на година от ''студен резерв'', но това само началника на Делян Пеевски може да си го позволи. За останалите по веригата не може и дума да се чуе, и само по сметките за тока хората разбират за съществуването им. В момента се подготвя още един пладнешки обир. По примера на договора с Боташ, сега се сключват договори със знайни и незнайни американски компании за развиване на ядрена енергетика, като цената на услугите им ще ни стане ясна съвсем скоро! И този път оттърване няма да има!

При положение, че себестойността на произвежданата от въглища енергия е 150 лв на мегаватчас, а средната цена която плащат предприятията и фирмите е около 100 лв на мегаватчас на борсата, да задължат битовите потребители да им плащат по 150 лв си е пладнешки обир. Не стига че отложиха либерализацията с цяла година за да им плащаме рекета, а иска това да продължи до 2030? Да мине и следващата зима да видя как са цените на борсата през зимата и ако са близки или по-ниски, няма да чакам да ме изритат на борсата, а ще подпиша договор по желание за да плащам по-ниска сметка за ток и да не плащам на тези изедници по 300 лв за мегаватчас заедно с квотите.

Не си прав, себестойността на Марица е между 100 и 110 лв, по ниска има само Козлодуй, но към тях добави и 110 евро въглеродни и става....

В цяла Европа пуснаха ТЕЦ-вете да РАБОТЯТ , а нашите селски политикани СПИРАТ нашите !?!?!!! Те на България ли служат , или на "зелената мафия"????

Държавния ТЕЦ, винаги ще работи на загуба и всички българи, трябва да му плащат масрафа. Това искат тия мързеливи михлюзи. Имат тройно раздуд щат и вземат големи заплати за да си бъркат в носовете (или другаде). Когато се намали поне наполовина щата и другата половина бъдат уволнени веднага, нещата ще си дойдат на мястото.

Защо ли в Гърция цената е нараснала с 60%? Лъже сигур, в Гърция на всеки покрив има соларка и цената няма как да расте.

Цената в Гърция скочи много и това е вярно. По къщите в Гърция има солари. Ама са за вода а не за ток. Ти явно не правиш разлика а?