Порожанов преговаря с търговски вериги да продават "хляб без печалба"

Водели се разговори и за цените на сиренето и кашкавала - които продават с 30% надценка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Боже, този е по тъп и от боко.

на Този няма ли кой да му забий два шута в гъза

Ми продават щот' могат! Що не турите законов таван на нормата на печалба на търговците и работите ще се наместят! Щот' "нищети"! Той Ицата не напразно е изгонил търговците от храма , ма народ(ът) бил про(зт) и не го разбрал...

Намалете грамажа и оставете старата цена.по-малко ще се изхвърля повече месо ще се яде повече кренвирши със соя и сирене с палма

Porojanov ,nai golemiat kradec na zemedelska zemia i goliam lajec, zarnoto tazi godina ne e poskapnalo ,koito ne viarva da hodi pri niakoi arendator da si kupi ,samo balamosvat horata za da napalniat haznata !

а заплатите трябва да повишат. Некадърни Герберски илитерати.

Не може един вържавен служител да казва на един частен бизнес с каква надценка да продава нещо. Може само да иска да се плащат дължимите данъци,

Божей, и какво ако хляба го продадат с 5% надценка вместо с 10-20% например? Ние само хляб ли ядем? Седнали да преговарят с веригите за хляба.

Ако веригите продават с такава надценка, защо в кварталните магазини цените са същите? Нали, ако не ни изнасяше, просто нямаше да пазаруваме във веригите, които, за разлика от малките магазини, непрекъснато правят промоции и на хранителни, и на нехранителни стоки. ГЕРБ да не се води по акъла на нинова и компания, защото това не е пазарна икономика и най-много да изгонят веригите от България.

Изкупните цени изобщо не се увеличени. Ние продадохме пшеницата по 280 лева на тон. Не мисля, че земеделските стопани са получили по-високи цени. Печалбите са в няколкото мафиотски групировки на входа и изхода на сектора. Също и прижежават зееделска земя

безплатни работи, само в комунизма. То и затова се срина....... Не е проблема в цената на хляба. Проблема е , че държавата се върти от тиквювци , бенчевци, минювци, ветковци, политическите им протежета и подобни. Чужди инвестициии упорито осма година заобикалят България.

Да се намали ДДС на храните

И на хляба посегнаха.Българина изгони Костов,Царя,БСП ,сега и Бойко ще си ходи

Цените са си сносни /като в цяла Европа/, обаче ЗАПЛАТИТЕ СА АФРИКАНСКИ

30% е минимума за търговска фирма. Преди да бъда обвинен, че съм алчен Бай Ганьо - пиша на базата на международен опит и работа с много западно европейски фирми. Много от тях работят на базата на 30-50% печалба, е не надценка.

Ако веригите се съгласят да продават хляб без печалба, как властта ще им компенсира загубите им? Едва ли този ход на Порожанов ще успее.

Дай сега с/у търговците, после с/у шофьорите всеки петък с/у някой. Примерно София с/у Пловдив и други тодорживковски номера за прехвърляне на собствената си алчност и вина върху нас. Те ще събират по-висок акциз е защо не преразпределят надолу за народа си .

в паницата на веригите и другите търговци, които се борят за оцеляване, погледни твоята и на крадците около тебе. Защо не намалите ДДС-то (което в момента е 20%) и не изхвърлите поне половината администрация? Даже по татово време чиновниците бяха по-малко.

petrovito

ако минималната заплата е 900-1000 евро, както в западната част на ЕС, цените и ДДС-то няма да ни притесняват

А обещаните 10% от къде да дойдат? Освен да се краде, трябва и да се даде на... чиновновляка, за да слушка, папка и изпълнява безпрекословно :)

Колкото повече, толкова повече... ще гласуват за нас! И Мърфи ни е казал, че "Всеки началник иска да увеличи подчинените си, а не съперниците си.".

Ето най-хубавият пример как нашата демокрация всъщност си е чист задкулисен комунизъм. Думи като пазарна икономика, реална конкуренция са напълно кухи от съдържание в тиквите от ГЕРБ. Министър с толкова елементарно и дори провокиращо изказване едва ли ще чуете някъде. Ами намали както казва колегата акциза на горивата, Натисни ония Ви спонсор Златев да не вдига цените на горивата при положение че на световния пазар не са се вдигали от известо време, и дори и да паднат малко той си ги държи непроменени, че даже искал да ги увеличава. Той искал, не пазара , а той искал! После се чудите защо заплатите не се вдигат, ами научете що е то иконмика, свободен и конкурентен пазар. Там никой не управлява никой, а само се правят правила с които се съобразяват фирмите за да няма злоупотреби. И уреждането на приближени фирми е най-големият бич и противник на реалната демокрация, която Вие г-н ми нистър определено не изповядвате. При нас плащат само тези, които се мъчат да правят нещо. Е затова бягат хората. Тези които крият приходи или други разни смукачи са си неприкосновени.

Лицемери престъпни, премахнете ДДС върху основните храни!!!

КАТО НЯМА ДЪРЖАВА-ТАКА ЩЕ Е!

добре се учиш от шефа ти. Не върви ли работата, намери някой, на когото да лепнеш вината за собствената ти некадърност. Веригите, климата, световния империализъм.

и ако министеро фане да работи за една чорба,вместо за 4к заплата, ще цъфнем и вържем

Демагог.Креатура на ДПС в този"Кабинет".Естествено,че "веригите"са виновните. А защо,не се коригира ДДС върху хляба,лука,сиренето,учебниците и лекарствата,например!?

Веригите са виновни, защото тях най - лесно можем да точим. Министъра да се заеме с истински проблеми на икономиката, а не да отчита дейност за пред изборите.

PEYTSCH

Сложете таван на надценките, щом в Германия може да се сложи намордник на търговците, защо в България се правите на по-католици от папата...

Цената на газта щом ще се увеличава , защо не се намали процента акциз и всичко да се изравни до сегашния размер ?????????Но не вие искате да печелите и да събирате за наша сметка големите пари , после да ги преразпределяте на огромната и алчна държавна администрация , а нас ни клатушкате с някакви 30% разлика в цена м/у себестойност и продажна .Е какво да прави търговеца -20 % ДДС от което не се отказвате , 40% осигуровки и ДОД от които не се отказвате е какви приспивни песни ни пеете, за да се настройваме един с/у друг. Айде бегай на топло при жена си и не ни прави на тъпи .

Мда, скоро не бях чел по-неадеватно изказване на министър. Срам, та чак позор. Водели били преговори с веригите....Оставихте ги 15 години да изнасят роден капитал и да фалират родни фирми заради тях, сега се загрижили... В някои държави, веригите затварят в Петък в 19:00, и отварят в Понеделник в 07:00. За да могат хората да купуват от малките и средни магазини. В Румъния преди 2 години задължиха всички вериги от някои видове продукти поне 50% да са произведени в Румъния...Ние къде сме? Надупени, както винаги. И пак да се повторя - хубаво сирене не се прави от сухо мляко. Дори и в сиренето от сухо мляко и палмово масло има истинско мляко, иначе не става. Как не го запомнихте...

Ето го решението: https://dnes.dir.bg/politika/bsp-nastoyava-za-5-dds-varhu-hlyaba В Румъния отдавна проумяха, че всъщност колкото повече се купува, толкова повече има и за държавата!!!

PEYTSCH

Така е...Търгашите изпомпват стотинките на народа, но...ЗАЩО ФИРМЕНИТЕ МАГАЗИНИ КОИТО ОБЯВЯВАТ ДИРЕКТНО ОТ ПРОИЗВОДИТЕЛЯ , също поддържат цените на големите търговски вериги ? Страх ли ги е от тях ? Например фима Маджаров с чудесени като едно време млечни продукти продава във фирмените си магазини също с 30% по-скъпо...

"Страх ли ги е от тях ?" Отговор: Не, не ги е страх от тях, а са лакоми като тях.

Продават чудесните продукти на цената, на която другите продават боклуци и ти пак мрънкаш?

Проблемът не е в хлебопроизводителите. Проблемът е в алчните, безскрупулни, отвратителни търговци на пшеницата ! Вижте най-типичния от тях - нашумелият напоследък Бенчо Бенчев. Това е достатъчно.

За какво да работят, ако не печелят? Важното е печалбата да е в някакви разумни граници, а не да я няма... Също така да не се извиват ръцете на производителите за по-ниски цени под себестойност, да им се бавят и да на им се изплащат парите от веригите - на това трябва да се наблегне. А иначе порожанката ако иска да дотира печалбата на веригите от държавния бюджет, ако иска (и щом бюджетът е на плюс...).

"без да включват в цената му печалба за самите себе си" - Що за див соц-реализим? Наистина прекупвачите и търгашите със зърно са проблемът. Също както и в търговията със зеленчуци и плодове.

Тоя прос ли е или на прости ни прави. Унищожавате по всякакъв начин дребния бизнес и поминака на хората, преследвате ги и ги пресирате, като в същия момент сте се навели пред корпоративните мафиоти и участвате в ликвидирането на личността. Що не направите отдел по надценките ?

И това е мнение на министър в сегашно правителство... Тоя човек пазарна икономика ли е учил, или основи на комунизма? Звучи като изваден от 50-те години на миналия век!

Двигател ти от утре цената на газа, парното и топлата вода

Неее, звучи като, човек от съвсем днешната политика, защото си има акции / собственост/ в Трейс печална група.... и за нищо не му пука.... ....защото пък и на матрялът не пука.... Съвършена хармония, просто!!!!!!

Порчо и вие от Опраскващата кУалиция (ГРОБ и Опитомените помияри) какво правите по въпроса?

Да бе, да продават без печалба. А вие да си взимате ДДС 20 процента. Социална държава, няма що!

Алоуу, 10 ноември отдавна мина, ще продават с колкото си искат отгоре. Направо да ги национализираме, а?!

Вадите 3-4 милиона евро за да купите земя, вадите 4-5 милиона за паркинг, сграда и оборудване, вадите оше 1-2 милиона за стоката. После продавате на загуба и правите социална политика! Действайте!

Първо разправяш наляво и надясно как ще свалиш цената на сиренето и кашкавала, и как веригите ще продават на загуба; след това отиваш при веригите и им казваш - абе хора, вие нали не искате това да се случи наистина ?

Първата "голяма" верига магазини купи едни земи почти в пазарджишко, но умело ги "размени" с уж равностойни такива на входа на София с лице на самото Цариградско шосе. Там беше предвидено да има парк при разширяването на жк Младост. после добавиха към заменките още 2,7дка купени директно от собственици и нещата уж потръгнаха. Тогавашния министър председател от Драгалевци обяви въпросната верига за инвеститор първи клас и я освободи от данъци за 10години! Видите ли, трябвало да се подкрепят и насърчават инвеститорите, особено и най-вече чуждестранните инвеститори! Не стига това, ами те бяха и първите ОСВОБОДЕНИ от досадното правило да издават фискален бон към всяка идадена от тях фактура! Да се улесняла работа и да не чакали много клиентите! И всичко това на цената на 2-3 дка земя, ниви в околностите на Горубляне! Ти може и да не си знаещ и по онова време да не си бил въобще заплануван, но така започнаха "големите"вериги у нас! С протекция лично на премиера караИван! А българските производители бяха инвеститорския гръбнак и платиха на 150% всички разходи чрез т.нар. тогава "встъпителни такси". Плащаш такса за правото да продаваш в тази верига! Отделно са останалите промоции, отделно % от реализирания оборот и всякакви други такси и таксички! По-късно една търговския директор на една друга немска верига, чиито офис се намира до затвора се похвали на едно парти, че само за 40 дни е "събрал" парите за отваряне на нови 5 магазина от такива такси...

Чичка, Костов за последно е управлявал преди колко години..?

Извинете, а милионите от къде ги вадите....щото да опитаме и ние...такова...ъъъъ, нали....

Извинете, а милионите откъде ги вадите.... .....щото пък..такова....нали...да пробваме и ние....ъъъъ...

Ама вие верно ли сте ги ИЗВАДИЛИ тия мильони?

Тия зад тоя на снимката ви крадат по 7 милиарда на година, а вия траете овце, не сте бяхте пред парламента да кажете стига...сега , видиш ли, говедата протестират за 30% на кофичката кисело мляко .тъ - па- ци пукнете тъпаци

поправка: бехме пред парламента 1989-та, 1996-та, 2005-та, 2015-та! стига! с такъва действия само повече ни го слагата. отцъствие, безразличие, неплащане или ак47. това са мерките сега.

Дефиницята за клинична лудост е: "Да повтаряш едно и също действие, очаквайки различен резултат."

Прав си колега! Дебилното население произвежда дебилни управници, а не обратно! А когато въшките не могат да бъдат изчистени от юргана, тогава се изгаря юргана с въшките.... Жалко, но дефакто!

Дебил... махай ми се от главата и ти и останалите боклуци...

Повече от 10 години сме в ЕС и как никой не пожела да погледне какви са надценките в различните отрасли в другите страни членки. За ваше сведение - няма нито 20 , нито 30 % надценка. Варират между 8 и 12 % . но народите там си имат държави. Сега с фалшив популизъм ще се борим за цената на хляба, за сметка на качеството, разбира се. Между другото какво стана с анализите на френската лаборатория за чумата по дребните ?

Приятел, нещо си се объркал. На запад няма марж под 100 процента. Често са по 300-400

отчитам гениалността и знанията на всеки, но тук не става дума за бийткойн, а за стоки за потребление и в частност за хранителните продукти. Погледни цените в Германия, Австрия, Чехия, Италия и други страни, с нашите. Няма да споменавам за стандарта им на живот.

Абе, приятелче, минимум два пъти са по-високи цените на млечните в Австрия, без да включвам “био и еко”. Сега се върнах от супера. А колко пелаба и колко провизион/рекет са си включили е повече от ясно, най-малкото сравнявайки ги с цените на “слонските” марки. Не разпространявай слухове моля!

Не могат да накарат Бенчо Ролса да си намали печалбата, но веригите могат, а?

Търговската надценка не бива да надвишаеа 10 % в зависимост от стойността. А тя в някои случаи достиг 300%. Затова производителите се задъйват, изнемогват, фалират, да не ховорим ьа потребителите, просто......ьа Бога, братя не купувайте!

Кой учебник по икономика си чел. С червена корица ли бе

Излиза, че ти е кеф да те цакат веригите, нали дамо и само дане си червен....глупаво.

Ученика на фашистите, може на колумбийската мафия да го ползваш

Ами производителите да се кооперират и да продават директно на потребителите! А това за търговската надценка от 10% направо ме разби от смях. Никой няма право да определя изкуствено цената на стоките. Има свободен пазар и търсенето и предлагането са единственото нещо което трябва да има влияние върху цената на продуктите. Аз ако искам и 1000% мога да си сложа отгоре, ако потребители купуват продукта ми значи тази цена е ок!

Защо НИКОЙ да няма право да определя цената=регулира по веригата ЗП>търговец, при положение, че говорим за стоки от първа необходимист-храни, които са продукт и на субсидирани от държавата/ЕС производства. Тоест след като се помага на частен производител с публични средства имам правото да искам регулация и по-ниски цени, както и диференциораното им облагане от държавата. Мисленето ти е малко остаряло, друже.

ДИРът защо трие информацията, че Порожанов е акционер /т.е. съсобственик/ на Трейс печална група...?!?!?!........

И нека е грях искам някой ден да сере... на тях.

кварталните малки магазинчета, стига с този едър бизнес!

Чуствай се свободен да ги върнеш. Ето големите вериги, дерът кожи, ти ще си по милостив и ще слагаш наполовина на тяхната надценка. Пак ще станеш много богат а и ще ги затвориш или поне ще ги принудиш да свалят цените.

А, не мерси,да чакаш леля ти Пенка да се на говори с комшийката, за да ти продаде вмирисано месо, догат си намесва боските.

Първо, ако беше 30% надценката, с мед да ги нахраниш, ама не е .Второ, кога ще се засили контрола върху заведенията за общественно хранене, така да ги наречем, че там пък какво скубане, не е истина. Пример- Салата от моркови, зеле и царевица на работещия персонал 80 ст., на клиентите 2.40 лв.

Ами работниците винаги имат отстъпка. Ти ако имаш столова в завода също ще ти е по евтино, а на чужди на фирмата ще им е по скъпо. Не виждам какъв ти е проблема.

С делящи се говеда като вас не е чудно че сне една клозет а дупка на картата в Брюксел...тъпаци, които никога не са единни за нощо

Гого, аз нямам претенции, че персонала яде евтино, в това няма лошо.Имам против 200% надценка на нашия гръб.В Икономическия университет ни учеха, че от 10 до 30% е нормална надценка, след като си калкулирал всички разходи в цената, 50 % е поносима, а над 50 си е пладнешки грабеж.

Не задължително да се яде точно такава салата и точно там.

С такива олигофрени хората не могат да поддържат и общите части в блоковете в които живеят ..винаги има един шибан говнар като тебе който ще е на въпреки шибани боклуци Дано ви избият Пеевски и Бойко до крак.. ако мога ще им помогна даже да ви окрадат и избият говна, а не народ...и ми е на курс за вашите минуси, плоскомозъчни овце и дебили

А кажи го на тоя под теб. Как ще определиш труда на тия дето режат салатите и всички останали които работят в магазина колко струва?! Тъпанар, ако ти е скъпо садиш си моркови на терасата и рупаш без пари. Ма труд се иска....

Само за това ,че ти дават КАСОВ бон,трябва да си им благодарен. Никъде другаде това не се спазва.Това хранителни,зеленчукови магазини,магазини за дрехи обувки всякакви са в черния списък,не знам къде са вързани с НАП ли или с вас директно ,но лъжат и това продължава 30г. В една Румъния,всичко продадено се МАРКИРА,затова и те ще се управят ,ние никога.Вие сте просто некъд..ци.

Да добавя, че в малките магазинчета често се случва да се "объркат", често се случва и да висят отвън да пушат, а също често се случва да дърдорят с бабиерите от квартала по 5 минути на касата. Отделно и отношението към теб като клиент е твърде фамилиарно, да не сме си играли заедно в пясъчника и аз да не помня нещо?

ти да не си Гого, графът на Горни Пасарел

Издаване на касов бон трябва да бъде подсъдно, че подхранва държавната мафия.

Е ЩЕ ХОДИМ В ТУРЦИЯ И РУМЪНИЯ НА /КАКТО Е МОДЕРНО/ШОПИНГ. А,БЕ ХОРА СПРЕТЕ ЗА ЕДНА СЕДМИЦА ДА ВЛИЗАТЕ В ТИЯ ВЕРИГИ.ТЕ СА ОСНОВНИЯТ ВИНОВНИК ЗА ПОСКЪПВАНЕТО.КРАВЕТО МАСЛО ОТ 1,99-СТАНА 4,37 С УЖ НАМАЛЕНИЕ,ПИЛЕШКОТО СЪЩО/ОСОБЕНО ДЮК/И МНОГО ДРУГИ СТОКИ.НЯКОЙ АКО ПАЗИ СТАРИ БРОШУРИ ДА НАПРАВИ СМЕТКАТА.ТЪРКАЛЯТ НИ КАТО ТИКВИ И НИЕ В ПОНЕДЕЛНИК ПАК СМЕ ТАМ.БОЙКОТ.БОЙКОТ

"Властите водят преговори..." нататък е безмислено да се чете.