Наградата е за авангардна технология и елегантен дизайн за иновативната си система за електронно нагряване на тютюн IQOS.

IQOS, чийто дизайн е проектиран с помощта на консултанти от Design Partners, е устройство за нагряване на тютюна, без горене, като в резултат се образува пара с химически състав, който се различава значително от цигарения дим.

През декември 2017 г. системата IQOS спечели и престижната награда на глобалната програма за постижения в дизайна и иновациите в категорията „Електроника“, която се връчва от Чикагския музей за архитектура и дизайн „Атенеум“.

Една от най-старите награди за върхови постижения в областта на дизайна – GOOD DESIGN® Awards, е световно отличие за най-иновативен промишлен, продуктов и графичен дизайн. Наградите се връчват всяка година от 1950-та насам от  Чикагския музей „Атенеум“.

IQOS, най-развитата бездимна платформа на ФМИ, е създадена на база десетгодишна научноизследователска дейност. Чрез своята технология той нагрява тютюна до температура, която е много по-ниска от температурата на горене, и генерира пара, съдържаща никотин.
Благодарение на уникалната си нагряваща керамична пластина с фини жлебове от злато, сребро и платина, и на усъвършенствания си фърмуер, IQOS нагрява, а не гори тютюна. Дизайнът на IQOS се отличава с лекота и елегантност, и притежава висококачествени елементи и уникална форма.

Бертран Бонвин, старши вицепрезидент на ФМИ, отговарящ за дизайна и потребителското възприятие на IQOS, посочи, че наградата е показателна за решимостта на ФМИ да предостави на милионите мъже и жени, които иначе биха продължили да пушат, по-добра алтернатива на цигарите.

„Голяма чест е да бъдем отличени като лидер в иновациите в бранша“, каза той.
„Когато създавахме IQOS, ние искахме да осигурим интуитивно и задоволително удовлетворение за мъжете и жените, които пушат и които търсят по–добра алтернатива на цигарите. Близо 5 милиона мъже и жени вече спряха да пушат и преминаха на IQOS. Да получим за първи път наградата GOOD DESIGN® Award е забележително постижение по нашия път към изграждане на бъдеще без дим.“

Филип Морис Интернешънъл заяви амбицията си хората, които в противен случай биха продължили да пушат, да преминат в най-кратък срок на научно доказани бездимни алтернативи. От 2008 г. насам ФМИ инвестира над 4.5 млрд. долара в научни изследвания, продуктови и търговски разработки и производствен капацитет за IQOS и други бездимни алтернативи.

За наградите GOOD DESIGN® Awards:

Наградите GOOD DESIGN® Awards са най-старите и едни от най-престижните световни награди за най-иновативен промишлен, продуктов и графичен дизайн.

Наградите се връчват от 1950-та година насам от Чикагския музей за архитектура и дизайн „Атенеум“ с цел популяризиране на съвременния дизайн и отдаване на признание на световните лидери в областта на иновативния дизайн и производството на конкурентни продукти по целия свят.

Наградите GOOD DESIGN® са основани през 1950-та година от Едгар Кауфман, Ееро Сааринен Джуниър, Чарлс и Рей Еймс.