Екипът от добре облечени успешни професионалисти, предава надеждност и сигурност на организацията, за която работи.

Всяка компания има своя визуална идентичност. Логото, цветовете и изображенията, които представляват мисията и визията на марката, могат да бъдат представени чрез вашите служители по много обективен начин.

Използването на работно облекло е облекчение както за фирмата, така и за служителя. За служителят това е едно предимство, тъй като не е принуден да инвестира в нови дрехи, осигурявайки си в същото време безопасност и удовлетвореност от работата. От своя страна бизнесът се подсигурява, че облеклото на служителите му ще бъде съобразено и пригодно за дейността, която извършва на пазара.

Може ли работното облекло да бъде задължително? Да, ако компанията счита за уместно, тя има правото да дефинира това като правило на работната среда. При установена политика за използването на работно облекло, е необходимо да се инструктират служителите, за това как да се използва и какви грижи да се полагат за него.

В случай, че работното облекло не бъде прието от вашите служители можете да отворите дискусия, за да разберете причината. Това може да се дължи на модела или на тъканите. Разбирането кои видове работно облекло ще бъде комфортно за всеки или за повечето от служителите, ще ви помогне да изберете най-подходящото за тях.

Също така е важно да се изяснят кои за задължителните елементи в работното облекло за работата и дали се изисква определен модел обувки. Ако компанията избере да стандартизира обувките, тя е тази, която трябва да поеме разходите по тях.

Важно е също така да насочваме служителите да не персонализират или променят работното облекло. Ако идеята е да се създаде единна визия за компанията, тези промени само пречат и няма да получите очаквания резултат за разпознаваемост.

Съвети за избор на работно облекло, което да бъде добре прието от служителите

1 - Практичност

Изберете тъкани, които лесно се перат и сушат. Тъй като облеклото ще се използва ежедневно, този процес трябва да бъде възможно най-облекчен.

2 - Стандарт

Поради риска от замърсявания по време на работа, тъмните цветове обикновено се приемат най-добре. Друго предимство е, че те предават професионализъм и пасват на всички видове тяло. Така че, ако цветът на фирмената ви марка е ярък, като например червен или оранжев, за предпочитане е да поставите тези цветове в детайлите на работното облекло.

3 - Температура

Уверете се, че избраният модел и състав на плат, е подходящ за температурата на града и за климатизацията на работната среда. Една добра идея е да имате два вида работно облекло, сезонно – например за лятото и зимата. В по-студените месеци един унисекс елек може да бъде част от работното облекло. По този начин служителите няма да носят нищо отгоре върху дрехите си и да скриват визуалната идентичност на компанията.