Това пише днес "Монитор". 17 милиона лева са отишли само заради инциденти в чужбина, съобщиха от фонда. Парите са изплатени през 2016 година по общо 964 катастрофи.

По информация на всекидневника един от най-големите траншове е отишъл към Гърция, където ром без документи, който имал българско гражданство, е убил трима души при инцидент на пътя.

Той нямал книжка, нямал и задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, въпреки че управлявал автомобил с българска регистрация.

Мъжът вече се намира в затвор в Гърция, където излежава присъдата си. Той отговаря за смъртта на цяло семейство, след като се врязал челно в автомобила му с превишена скорост - с близо 60 км/ч над позволеното за този участък.

В България пък е имало 820 катастрофи с коли без „Гражданска отговорност“, които са стрували на фонда малко над 15 милиона лева.

4,7 милиона лева са отишли заради катастрофи, причинени от „неидентифицирано МПС“, с други думи нарушителят не е бил открит. За последната година има общо 88 такива случая.

Пълният текст е публикуван тук