Fangdd Network Group, водеща китайска онлайн платформа за недвижими имоти, планира да излезе на американската фондова борса през следващата седмица. Акциите ѝ ще се търгуват на Nasdaq от 1 ноември под символа "DUO", според доставчика на борсова информация IPOScoop, предава bulgarian.cri.cn.

Компанията планира да предложи 7 милиона депозитарни разписки на цена от 13 до 15 долара, според последния проспект, подаден в американската Комисия за ценни книжа и борси.

Основана през 2011 г. в Шънджън Fangdd Network Group представи миналата сряда условията за своето първоначално публично предлагане, след като внесе на 8 октомври проспекта си в комисията за ценни книжа и борси. Според него, компанията предоставя услуги на 45 процента от приблизително 2 милиона агенти на недвижими имоти в Китай, позовавайки се на пазарно проучване на Frost & Sullivan.

Очакванията на експерти са пазарът на недвижимите имоти в Китай да продължи да расте и общият му обем, включващ сделки с имоти и свързаните с тях услуги, да достигне 33,4 трилиона юана (4,73 трилиона долара) през 2023 г., нараствайки с 9,2 процента годишно.