VIVACOM получи награди в две категории на церемонията по връчване на Годишните награди "Компания на годината" на сп. Business Lady.

Телекомът взе приз в категория "Конкурентоспособност и иновации" за проекта VIVA Smart. Другата награда е в категория "Корпоративна социална отговорност" за програмата за подкрепа на общности VIVACOM Регионален грант.

Програмата VIVACOM Регионален грант беше отличена в категорията "Корпоративна социална отговорност" заради подкрепата за добрите идеи от всеки български град или село чрез безвъзмездно финансиране. За четирите издания до момента програмата постигна впечатляващи успехи - подкрепени 53 проекта, предимно от по-малки населени места. Инвестирани са 239 389 лв. в подкрепа на проекти и над 50 000 лв. в популяризиране на програмата. Отчетено беше, че програмата изпълнява основните си цели: да даде тласък на инициативите, които оказват пряко влияние върху развитието на местната общност чрез повишаване на общественото внимание към важни теми и внедряването на устойчиви практики в ежедневието на хората.

Иновативният проект VIVA Smart взе награда "Конкурентоспособност и иновации". Журито отчете последователната стратегия на компанията да инвестира целенасочено в развитието и предлагането на иновативни проекти, свързани с Интернет на нещата,които улесняват живота на хората. Израз на тази цел е създаването на иновативната платформа VIVA SMART, която има три основни направления. VIVA Smart city е насочена към мониторинг, анализ и интелигентно управление на градска среда и разрешаване на най-чувствителните проблеми на съвременния град - мобилност, околна среда, енергия, безопасност, управление. Вторият компонент е VIVA Data Hub - система от дейта центрове за цялостно съхранение, пренос, обработка и използване на данни. Третият елемент на платформата е дигитализацията на образованието.

Целта на наградите "Компания на годината" е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб и да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията и така да се поощрява предприемачеството.

Престижните награди бяха връчени в присъствието на около 150 официални лица, представители на бизнеса и политиката у нас.