Догодина Сони (Sony Corp) ще затвори фабрика в Малайзия, за да консолидира дейността в другия си завод в страната от съображения за ефективност, съобщи вчера японският гигант за електроника, цитиран от Ройтерс.

Компанията обяснява, че винаги взима предвид пазарните условия, потенциала за растеж на бизнеса и други фактори, като част от непрекъснат преглед на своите инвестиции и бизнес операции.

Сони ще консолидира производствените си операции чрез прехвърляне на дейността от Пинанг към Селангор, за да подобри допълнително оперативната ефективност, заяви ръководителят на отдела за човешки ресурси в Пинанг Рик Онг.

Заводът ще работи до 30 септември 2021 година, след което до края на март 2022 година ще бъде окончателно закрит, застрашавайки препитанието на около 3600 души в Пинанг. Някои от служителите ще бъдат преместени в другия завод.

Пинанг, в северната част на полуостров Малайзия, от десетилетия е производствен център за много чуждестранни марки електроника като Интел (Intel Corp), Панасоник (Panasonic Corp) и Дел (Dell Technologies Inc.), припомня Ройтерс.

Сони има производство в Малайзия от 1973 година.