Китайската Xiaomi, четвъртият по големина производител на смартфони в света, представи официално смартфон, който ще може да се възползва от новите и по-бързи 5G мобилни мрежи и ще струва много по-малко от пуснатия в продажба апарат от лидера на Samsung миналата седмица, пише Marketscreener.com.

Цените на новия смартфон на Xiaomi ще започват от 599 евро, когато продуктът се появи на пазара през май, каза Донован Сунг, директорът по глобални продажби в Xiaomi, на Световния конгрес MWC 19 в Барселона .

Samsung, който е начело на пазара пред Huawei и Apple, пусна 5G телефон в сряда, който според лидера ще бъде достъпен за покупка в началото на лятото, с начална цена от 1 980 долара.

"Смятаме, че смартфонът, който предлагаме сега на пазара е една от най-конкурентните цени за 5G смартфони днес и ще бъде на разположение много, много скоро", каза Донован Сунг.

Първоначално Xiaomi е насочила вниманието си към азиатските пазари и по-специално към Индия. Следващата пазарна цел на компанията ще бъдат Испания, Франция и Италия, като потребителите там ще могат да закупят в края на 2019.