Платформата за доставки на храни Деливъру (Deliveroo), която подготвя излизането си на фондовата борса в Лондон, днес отчете загуба от 223,7 милиона лири за 2020-а в сравнение с 317 милиона лири година по-рано, предаде АФП.

Групата, която предвижда да дебютира на борсата през април, според информиран източни, отчете скок на трансакциите на нейната платформа с 64 на сто миналата година до 54,1 милиарда лири, допълва БТА.

Излизането на борсата, което е насочено към институционални инвеститори извън САЩ, ще включва и предлагане на акции за 50 милиона лири за клиентите на групата, които имат сметка в Деливъру, посочва източникът на АФП.

В комюнике Деливъру уточни, че си сътрудничи със 115 000 търговски обекта за хранене, 100 000 доставчици и има "милиони клиенти".

Групата все още не е съобщила подробности за стойността на борсовата операция. Вчера тя посочи, че ще осигури на някои доставчици, "които работят най-дълго и най-здраво" индивидуални плащания до 10 000 лири.

Общо Деливъру, чието приложение дава възможност да се поръчва ястия от ресторанти, предвижда да похарчи 16 милиона лири (18,6 милиона евро) за доставчици партньори, за да им се отблагодари, по думите на информирания източник.