Станислав Недков-Стъки отрича да е нахлувал в Министерството на младежта и спорта. Той обясни, че всяка федерация, която е лицензирана и финансирана от министерството на младежта и спорта, има право да ползва офис в сградата на министерството, като преминава през същия вход, през който и министърът. Правото на достъп се доказва чрез специална служебна карта, която се издава на всеки един служител на съответната федерация.

Недков обясни, че в деня, за който се твърди, че е нахлул в сградата на министерството, като председател на Българската федерация по ММА, е имал уговорена среща с представители на клубовете в офиса на федерацията. "Няма как да нахлуя някъде, за където имам 24-часов достъп", казва Стъки.

По повод ескалиралия спор между него и правителствения говорител, Недков потвърди, че Антон Кутев е казал верни неща, визирайки малко над 1 млн. лв, които българската федерация по ММА е получила през годините от спортното министерство. В това обаче нямало нищо нередно, тъй като федерацията, на която Стъки е председател, е една от най-успешните с над 320 медала от Световни, Европейски и Балкански първенства, и отговаря на всички изисквания да бъде финансирана от Министерството на младежта и спорта.

Станислав Недков е категоричен, че Антон Кутев е направил внушение, че парите отпуснати от Красен Кралев, като министър на младежта и спорта, не са отишли за развитието на федерацията по ММА, а са взети от Стъки с цел организирането на протести. Заедно с тoва Стъки отрече да притежава собствен спортен клуб или пък НПО. Той уточни, че възприема случая като опит за собственото му дискредитиране като председател на Българската федерация по ММА, кандидат за президент на България и учредител на "Консервативно патриотично движение".

  • Кои са хората в инициативния комитет, който ще го издигне за президент на България?
  • Какво консервативно има в новото "Консервативно-патриотично движение"?
  • Как възприема случаите с "нахлуването" в спортното министерство и в студиото на "Нова телевизия"?

Какво отговори Стъки, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка

Станислав Недков - Стъки, е състезател по смесени бойни изкуства (ММА). Многократен медалист от национални и международни състезания по свободна борба. Президент на Българската федерация по ММА от началото на 2014 г. През септември 2015 е избран и за президент на Балканската федерация по ММА. През 2019 г. е избран за Председател на Комисията за развитие на деца до 18 г. към Световната федерация по ММА - IMMAF. Магистър по политология, дипломация и национална сигурност, бакалавър по философия от Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий".