Получавате кредитна карта с лимит от 500 до 3 000 лв, купувате стоки и услуги на разсрочено плащане до 12 месеца, дори и когато са в промоция. Пазарувате както във физически, така и в онлайн магазини. Няма лихва, няма скрити условия. Виждате лимита, покупките и вноските, които дължите директно в телефона си. Това, най-кратко описано, е новото предложение на Райфайзенбанк за всеки, който може да докаже доход с трудов договор. Продуктът се казва карта "Вноска" и е резултат от сътрудничеството на банката с финтек компания, казва Мариела Атанасова, директор "Индивидуално банкиране" в Райфайзенбанк.

Оказва се, че 70% от притежателите на карта "Вноска" са жени. Статистиката на банката показва още, че по-голямата част от покупките с разсрочено плащане без лихва са на бяла и черна техника, 20 на сто от потребителите купуват дрехи, а 10 на сто - храни и стоки за ежедневието.

  • Къде може да се плаща с карта "Вноска"?
  • Какво се случва при забавяне на вноската?
  • Може ли да се тегли кеш от банкомат?
  • Има ли такса за тази карта?

Какво отговори Мариела Атанасова, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Мариела Атанасова има над 30 години опит в разработката на банкови продукти, специализира в областта на картовите разплащания. По образование е инженер. Има магистърска степен по бизнес администрация (MBA), специалност "Мениджмънт" и специализации в областта на адаптивната трансформация и иновациите, поведенческа икономика и оценка на дигитални бизнес модели.