Над 1100 работни места предложиха на младежите фирми в областта на компютърните технологии, добив и преработка на метали, банки, мобилни оператори и хардуерни гиганти, съобщи главният секретар на столичния Технически университет Валентин Димитров, цитиран от в. "Преса".

"Интересното е, че не се търсят само специалисти по компютрите, както смятат повечето хора. Разбира се, младежите с този профил са много ценни, но все повече работодатели се обръщат и към студенти, които са с профил машинно инженерство или топлоенергетика и ядрена енергетика", каза още Димитров.

Кандидатите за започване на работа и потенциалните им шефове ще имат възможността да разговарят и днес в рамките на откритите Дни на кариерата в инженерния вуз. Тази година на изложението са дошли близо 100 фирми, което представлява ръст с 30% спрямо миналата година, изчислиха от Техническия университет.

Според ръководството на висшето училище скокът се дължи на все по-растящия недостиг на специалисти в областта на точните и инженерните науки.