Коментари - Възобновяемите енергийни източници са ключът към енергийната независимост на Европа | Бизнес.dir.bg
назад

Възобновяемите енергийни източници са ключът към енергийната независимост на Европа

Статия на европейския комисар по въпросите на енергетиката специално за Dir.bg и 3E-News по повод 2 г. REPowerEU

Обратно в новината
| Автор: Кадри Симсон*, еврокомисар по въпросите на енергетиката

Коментари - Възобновяемите енергийни източници са ключът към енергийната независимост на Европа | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази лелка е завършила история

Тия екзалтирани лъжливи комисарчета са един файтон хора. Да ги качват на нещо, и да се оставят на необитаем остров, където да ручат евроатлантически камъне и дръве!

Ако се падне повече мрачно време, или сушава година!? А ако вятъра е слаб!? Тези панели и въртележки ще стоят за красота! Ако искате да спасявате природата, назад с 1000 години

Майната ви, печалбари! Не ви дреме за природата, а само за това да си препълните и без това пълните гуши. Колко можете да изядете - всички гробове са 2х1 м! лакомията ви ще унищожи света!

през 2009-та година Украйна спря преноса на руски газ през нейната територия... та на Русия и се наложи да строи още газопроводи, които да заобиколят Украйна, така че Русия да може да си изпълнява сключените с европейците договори;)

Трий, трий. Ама аз пак ще го качвам, щото е истина, а и защото според Конституцията на Република България, свободата на словото е ГАРАНТИРАНА. Кат' сА ебаваш с баба Меца и започваш да се чудиш какви фантазии да словоблудстваш. И за каква Европа говориш ма миндил, след като Русия заема около 40% от територията на Европа, в които 40% живее около 78% от населението на Русия? Вива усраине ! Вива кокаине !

Хитър е европеецът. А глупавите американци имат 290 атомни реактора. Нека страдат.

Копейките яко са налазили темата. Явно им е свирнато от маскавия. Може да си хванете палците на краката, ама Европа не слуша недоразвитите орки от ъгълчето на географията. И както ще се качите в старичките НЕМСКИ или ФРЕНСКИ автомобили, така и си мечтаете за Сименс, Филипс, Бош. Тези, които коват технологиите.

Аман от еврокомсомолците! Тази не знае какво е ток и напрежение, но за енергийна независимост говори! Затова затъва ес, защото навсякъде са се настанили некомпетентни хора.

Да попитам модератора, защо ми изтри коментара. Нищо лошо не съм написал. Просто нарекох горната госпожа, "вездеразбираща" от ядрена физика "тунеядка". Който не знае значението на думата да отвори речника и ще разбере.

Европа има минало, няма бъдеще. Не знам за какви енергии и източници си говорят. Икономически рухва, а след тазгодишната евровизия, рухна и морално.

Е поредната лъжа на тези американски джендърски подлоги

Бла бла, най-важното е ние да сме независими, да ни работи Козлодуй и Белене, да работят мините ни, за да оцелеем. Европа явно не иска да оцелее и това си е нейно решение. Трябва ние на Балканите да се обединим и да оцелеем. Но за да ни има трябва да гласуваме и когато управниците вършат действия против нас, да протестираме по един или друг начин.

А пък матриархатите по света навсякъде са просъществували и понастоящем са масови!

Абе я да направят референдум в ЕС за зелените политики, да видим накъде ще бегат тия НПО-ници?

Когато и да се отървем от зелените талибани все ще е късно!

Кой взриви Белмекен-Сестримо ?

Грешка си, става въпрос за Павец-Чаира...

"Разчитахме толкова много на Русия за доставките на газ, нефт и въглища, че това застрашаваше нашата енергийна сигурност."Много странно,че преди 2022 г. никъде,нито една страна не се е оплаквала от "тази зависимост",напротив,икономите на Европа бях във възход.За справка вижте,когато не са "зависими" от Русия какво става примирено с Германия......Който живее там от поне 20 г. може да прави разликата,а не разни "демократи"...

управляват ни малоумници и откачалки

И тази ли Кутка, ма ...бираща ще ми прави енергийна стратегия!!!!

Историк да ми дава съвети за енергия, е както магарето разбира военна музика. Къде се събира енергията???

когато произведеш с зелена енергия един слънчев панел или ветрогенератор,тогава ми обаснявайте колко ще е цената на тока.

използването на небинарна енергия води правопорпоционално до намаляване на мозъчните клетки

В края на 20 век беше достигнат връх на спиралата, а сега се спускаме главоломно надолу. Кифки, които не знаят що е то ток, определят енергийното развитие и то е безумно!

Като дойде време да се плащат сметките ще разберем кон боб яде ли

Това нещо на снимката, възобновяем източник ли е? За един приятел питам ....

Само като ги видиш на снимките и заслужават лагер в белене

Това чак едва ли, просто трябва да се изритат от БГ всички НПО-та и толкоз.

Трудно ще бъде да се живее в Европа с управляващи некадърници , нямащи си хабер какво говорят. На тази някой и пише тъпотиите, едва ли сама си ги измисля. Новото поколение са го направили придатък на телефон - на тях не им пука, важното е да ги забавляват и легализират дрогата. В ТАКАВА Европа мисля, че не ни е мястото, ние сме древен народ усещаме генетично , че така не е добре за самата Европа и ЕС, съответно и за нас.

Усещането генетично някакво ново сетиво ли е? Мурзилките явно сте мутирали вече от толкова говорене за ядрени оръжия :Д

Да, или го имаш или - не ! Ти си от втората категория :-)

явно използват една и съща дрога

Всеки ден поне по една платена статийка от зелените талибани

Поне да пише платена публикация! Иначе знаем методите за инвестиране в медии за да се убеди публиката че черното е бяло

Стига с тези глупости.

с тези глупости! Зелените НПО-та захлебват от такива малоумщини. Такива като тази, ще затрият Европа. Европа, не е сама на този свят. Какво става със Северна и Южна Америка, Африка, Азия ( Китай и Индия), Австралия? Оказва се, че еврогейците са най-големите глупаци!

Тия НПОта всеки ден по 2-3 такива статийки. Тъпунгери прости, атомната енергия е най-чистата и "зелена" в момента. Набийте си го в кухите кратуни!

Тази простотия и още квинтилион пъти да я повторите все ще си е простотия. Физиката не признава политика, иска си математика и точен разчет на реални данни. А баланса ви никак не излиза....

Колко очевадно олицетворение на трагичната Европа в момента - историчка, назначена от гинеколожка да управлява енергетиката на Европа ! И какъв е резултата ? Деиндустриализация на Европа, защото от великата зелена енергия повече от 5% добив на ел.енергия не можаха да достигнат, а останалите 95% са така необходими на индустрията ! Какво се случва, когато идиоти вземат властта - назначават около себе си други идиоти, за да не си личи колко са зле първите ! Ето това се случва в момента в Европа - управляват ни колосални некадърници и идиоти, чиито капацитет стига само да слушат и изпълняват нарежданията на корпоративните западни фашисти ! Срам, позор и некомпетентност - това е ЕС в момента !

'Айдееее, още един слуга на Дявола.............

Пълни глупости. Не може да имаш индустрия с фотоволтаици. Тъпотии.

и Мария Габриел имало 7 разлики! Аз, честно казано, не мога да ги открия...

Чета тук коментират най-подготвените. Тоя не знаел, оня не разбирал, само те! Чудя се как не сме станали най-великата държава с такива светли умове!

кравопитеците - не умеете да мислите с главата си и трябва някой да помисли вместо вас и да ви го списне отгоре! Затова сте и на това дередже - съсипана Гейропа, съсипана USрайна, обаче на вас не ви пука, понеже оттатък локвата ви казват друго...

ТЪПИЧКА!

Тази т.н. "статия" няма нищо общо нито с естествения, нито с изкуствения интелект.

ново направление - "анти-интелект"! Кирчо, Мария Габриел и такива като тая и Лайнен ще водят парада...

И тая калинка на Урсула, с образованието си на историчка ( подарено заради баща и) и политоложка, ми разбира от енергетика колкото баба ми от ядрен синтез

баба си! Тя повече ще се оправи...

Пълна енергийна независимост на Европа от Русия - това е решението. Русия на бунището на историята, където е мястото й!

Гопожо - това не е възможно, образовайте се - с "клик-клик" културата на фейсбук шитните не се гради икономика ! Защо образованието и интелекта отстъпват мястото на сексуалните извращения и наркоманията при евроатлантиците - те ли са ви по-приятни от ученето и мисленето ?

За тези - няма невъзможни неща! :)

еугЛена дали не става?

Ставаме зависими от Китай даваме им милиарди. Даваме пари на посредници фирми за ток. Тока се взима на 0 ст а се продава скъпо.

Тая с камбестия нос реално се явява министър на енергетиката на ЕС. Напълно закономерно, завършила е няква история в Тарту и някакви политически науки в Лондон. Трудовата й биография е, че е била в борда на някакво НПО. Лично аз, като доктор по електроенергетика, изобщо няма да й чета патешките разсъждения.

а са ѝ "програмирани" чрез пачките от НПО-то и псевдо-ВУЗ-овете, които е завършила... Тя се явява в ролята на "полезен идиот", издигната вероятно от тенденцията "да дадем шанс на дамите - и те го могат!". Могат го, понеже са необразовани и не умеят мислят с главите си. Същеяременно имат някакъв "представителен вид" да се снимат под разни бомбастични статийки, политики и изказвания.

Ако тая тетка има представителен вид... Да перефразирам вица - министърът на енергетиката на ЕС гостува на енергиен форум и пита небинарния си секретар: - Защо някой произнасят "волт", а други "ват"? Кое е правилното?

Това не са разсъждения а религиозни мантри за небинарно европейско население. Иначе че не познава закона за запазване на енергията и термодинамика е повече от ясно. И може би си мисли че може да ги отмени и забрани с европейски закон, както забраниха например европейски ИИ разработки.

Бе, кви енергии, кви съхранения, кви термодинамики... На тая като й гледаш телешкия поглед, смяташ ли, е че прави разлика между волт и ват? Министър на енергетиката трябва да знае наум до четвъртия знак корен от 2 и от 3, а тая има вид, че ще трябва да си ползва телефона и чатДжиПиТи, за да сметне корен от 4.

Тези пак не са разбрали, за що иде реч.

колко глупост събрана на едно място... Объркала енергетиката с елементарното непознаване на физичните зависимости, объркали политиката с демагогията... ВЕИ-тата бяха измислени и пропагандирани само и само да спасят американската икономика, обаче ядец - кутайците ги направиха дотолкова по-добри и по-евтини, че вече си правят огради от излишните фотоволтаични панели. И какво? Не го докараха и до 5% енергия от прехваленото ВЕИ...

Когато избраха мара за "български" евро комисар на комуникациите и иновациите имаше изрични изисквания от Юнкер: да е жена, да не живее в България, да не е учила телекомуникации или технологии. Тя е учила комуникации, което там където ги е учила означава манипулация чрез медии.

По - голяма глупост по този въпрос не съм срещал !!!! Най-доброто е АТОМНАТА енергия, още повече че в Русия се разработи технология за използване на ТЕРМЯДРЕНИЯТ синтез !!! Какво по -евтино и екологично трябва ?

Добру е, че си показват имената и физиономиите, за да знам специално кой ни тласка към тази безумна лобистка политика!

Тази, че няма акъл, няма, ама то за "онъз" работа много акъл не трябва...

Русия си била вкарала автогол, само че БАСФ в Германия затваря и мести производства в Китай, заради скъпите енергийни ресурси. Икономиката на Германия е на изкуствено дишане, по същата причина. Нека Русия да си е вкарала автогол с над рекорден за континента ръст. хХахаха Кажи му либерал и повече не го обиждай.

И вечерта като "угасне" слънцето - романтична вечеря на свещи. Завити с одеяло, че и за отопление няма да има ток...